Ministrul Educaţiei vrea să pună punct scandalului din sec. 4. Merge la Liceul Şincai să medieze conflictul dintre director şi primar

Publicat: Miercuri, 06 Februarie 2019 09:36 // Actualizat: Miercuri, 06 Februarie 2019 10:28 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, va încerca să medieze situația care pare fără ieșire, de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Sectorul 4 al Capitalei, după ce de doi ani directoarea Silvia Mușătoiu refuză să semneze contractul de management cu primarul Daniel Băluță.

Ministrul Educației a schimbat abordarea în problema de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, după cum scrie edupedu.ro. După ce declara inițial că are de gând să-i invite pe primar și pe directoare la minister pentru a aplana conflictul, lucru pe care l-a abandonat, acum se duce personal la fața locului. Vizita Ecaterinei Andronescu a fost programată pentru vineri la ora 15:00.

Silvia Mușătoiu, directoarea de la Liceul Șincai, refuză semnarea contractului de management prin care se asigură finanțarea instituției, pe motiv că acest contract a fost modificat față de forma sa originală, publicată în 2016 într-un Ordine de ministru.

Citeşte şi Scandal la Colegiul Gh. Şincai. Directoarea refuză să semneze contractul cu Primăria. Dascălii sunt solidari cu ea şi vor să facă grevă

Silvia Mușătoiu a spus că va semna contractul original, nu cel modificat de Primărie și aduce mai multe argumente pentru asta. Aceasta a acuzat presiuni din partea autorităților locale și centrale după ce a primit o înștiințare de la Inspectoratul Școlar București prin care i se aducea la cunoștință că încalcă legea dacă nu semnează contractul cu primarul.

Modificările aduse de Primăria Sectorului 4, invocate de Silvia Muşătoiu sunt următoarele:

- achiziţiile publice vor fi realizate doar cu aprobarea prealabilă a Primăriei Sectorului 4;

- să transmită semestrial sau, după caz, ori de câte ori este nevoie, situaţia cheltuielor efectuate la nivelul unităţii de învăţământ, conform solicitărilor Directorului Economic din cadrul aparatului de specialitate al Primarului;

- să pună la dispoziţia organelor de control din cadrul aparatului de specialitate al Primarului orice document solicitat şi să asigure accesul acestora în instituţie în vederea efectuării controlului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7525
RON
19 Mar
noapte 8 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H