Ministrul Educației vrea să reducă analfabetismul funcțional în rândul elevilor

Ministrul Educației a declarat în cadrul unei emisiunii TV faptul că dorește să reducă analfabetismul funcțional în rândul elevilor cu 15% până în 2030.

04 mart. 2021, 21:47
Ministrul Educației vrea să reducă analfabetismul funcțional în rândul elevilor

Ministrul Educației vrea să reducă analfabetismul funcțional în rândul elevilor. Invitat la Europa Fm, Sorin Cîmpeanu a declarat că Ministerul Educației s-a angajat să reducă analfabetismul funcțional în rândul elevilor cu 15%, până în 2030.

„Ultimele negocieri angajează România pe o țintă de reducere cu 15% a analfabetismului funcțional, până în 2030. Testele PISA se bazează pe interdisciplinaritate. Atâta timp cât noi evaluăm interdiciplinar și predăm disciplinar, rezultatele nu vor putea fi bune, ele se vor putea vedea doar pe termen mediu și lung” , a precizat ministrul Educației.

Ministrul Educației vrea să reducă analfabetismul funcțional în rândul elevilor

Mai mult decât atât, ministrul susține că este nevoie și de o aerisire a programei școlare, lucru ce ține strict de cadrele didactice.

Citește și: Ministerul Sănătății nu renunță la purtarea măștii în timpul orelor de sport din INTERIOR! Cum arată situația în restul țărilor europene

”Vorbim mult de conținut și puțin de competențe. Rolul cunștințelor este să genereze competențe. Nu este nevoia de a da mai mult de lucru profesorilor, mulți profesori se plâng că au programe încărcate. Problema este a acelor profesori care, cu bună credință, consideră că materia lor este cea mai importantă de pe planetă. Atât de importantă încât nu pot să renunțe la niciun fel de porțiune din această materie. Atâta timp cât nu vom avea un sistem de evaluare onestă, el se va manifesta și va conduce la programe supraîncărcate.”

Anul școlar 2021-2022 ar putea începe mai DEVREME

Sorin Cîmpeanu a anunțat că anul școlar 2021-2022 ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durată mai lungă. Ministrul Educației a precizat că elevii își doresc o vacanță de vară mai lungă. Invitat la Europa FM, ministrul Educațieia a anunțat că anul școlar 2021-2022 ar putea începe mai devreme. De asemenea, acesta a precizat că elevii își doresc o vacanță de vară cât mai lungă.

”România are anul şcolar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state mai europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înţelegem că elevii doresc o vacanţă de vară cât mai lungă. Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul şcolar, pentru a avea o durată mai lungă” a declarat Sorin Cîmpeanu la Europa FM.

Conform calendarului actual, anul școlar 2021-2022 ar trebui să înceapă pe 13 septembrie 2021 și are 34 de săptămânî de cursuri.

Citește și: 91.000 de elevi nu vor face ore remediale. Cum vor recupera materia pierdută. Anunţul Ministerului Educaţiei