Ministrul Energiei, despre cum se vor calcula facturile după noile reguli: ”Este destul de greu să emiți facturi personalizate pentru toată populația României”

Ministrul Energieie a anunțat miercuri seara, că ordonanța 119/2022 privind plafonarea prețurilor la energie urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților care este for decizional, săptămâna viitoare.

28 sept. 2022, 22:45
Ministrul Energiei, despre cum se vor calcula facturile după noile reguli: ”Este destul de greu să emiți facturi personalizate pentru toată populația României”

Virgil Popescu a declarat că ordonanța 119/2022 privind plafonarea prețurilor la energie urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților care este for decizional, săptămâna viitoare. Ministrul Energiei a mărturisit că nu știe ce s-a întâmplat marți, la Senat, unde politicienii au extins plaja de plafonare pentru biserici, producătorii la medicamente dar și pentru familiile care au mai mult de trei copii.

Citește și PSD, mesaj către ministrul Energiei: Astăzi, pe piaţa energiei lipseşte marfa, nu se încheie contracte. Să nu se mai mire ministrul Popescu că preţurile furnizorilor sunt mari! Deci, la muncă, domnule Virgil Popescu!

”Este destul de greu să emiți facturi personalizate pentru toată populația României, iar scopul este ca facturile să se emită la timp, corect, să nu fie greșite, ca oamenii să nu plătească mai mult decât este necesar. Și atunci nu cred că este cazul să ne complicăm în plus.

Este nevoie de un ajutor pentru persoanele care au nevoie de dispozitive medicale. Da, dăm acel ajutor țintit către persoanele care au nevoie de aceste dispozitive. Poate fi foarte ușor acordat printr-un voucher. Dacă există o dorință de a ajuta familiile cu mulți copii în întreținere, la fel și acest lucru poate fi făcut pentru că și acest lucru este știut.

Este foarte complicat să le spui furnizorilor să cunoască exact ce este în interiorul unei locuințe, chiar și vorbind de o declarație. În ambele cazuri este o chestie subiectivă care se poate întoarce și cred că aceste lucruri pot fi ajutate. Da este nevoie de a ajuta persoanele cu mai mulți copii, da, țintit către acestea”, a declarat Virgil Popescu, la Digi24.

Decizia senatului i-a nemulțumit pe furnizorii din energie care au declarat că situația se complică mult mai mult si că sunt niște date la care ei nu au acces. De exemplu, furnizorul de energie electrică nu are de unde să știe ce clienți au trei copii în întreținere sau care utilizează aparate medicale.

La auzul acestor nemulțumiri, ministrul Energiei a spus că nu îi plânge pe furnizorii.

”Eu nu îi plâng pe furnizori. Da, nu au acces la aceste date. Soluția de declarație poate fi o soluție, dar ea poate să nască abuzuri și poate la un moment dat să nască alte probleme și alte complicații când lucrurile simple se pot rezolva direct țintit către acele familii care se stabilește prin lege că au nevoie, nu sunt milione”, a mai spus ministrul Energiei.

Citește și Virgil Popescu intervine în cazul facturilor mari la energie. Cere verificări de la ANRE şi Protecţia Consumatorilor