Virgil Popescu intervine în cazul facturilor mari la energie. Cere verificări de la ANRE şi Protecţia Consumatorilor

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, luni, la Parlament, despre cazurile de persoane care au primit facturi mari la energie electrică, că face un apel către ANRE să îşi facă treaba şi că la persoane fizize, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor ar trebui să intre peste furnizorii respectivi.

19 sept. 2022, 15:27
Virgil Popescu intervine în cazul facturilor mari la energie. Cere verificări de la ANRE şi Protecţia Consumatorilor

În ultimele zile, tot mai mulţi români s-au trezit cu facturi uriaşe la energie electrică. Întrebat despre aceste cazuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut apel „cum am făcut şi în luna ianuarie, ANRE să îşi facă treaba, să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa iar la persoane fizize, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice aceste lucru”.

Despre afirmaţia furnizorilor că facturile mari sunt din cauza ordonanţei de urgenţă, ministrul a spus că furnizorii se află în prezent în discuţii în comisiile parlamentare şi este convins că se vor face corecţii în Parlament, cu acordul coaliţiei.

Citeşte şi: România, ultimul loc în Europa la consumul de energie electrică, pe cap de locuitor. Consumăm de aproape zece ori mai puţin decât norvegienii

Virgil Popescu a fost întrebat dacă această ordonanţa încurajează consumatorii să reducă consumul de energie, el arătând că ”orice cetăţean care ştie că plăteşte mai puţin (..) dacă în loc de 300 de kw, consumă 250 şi plăteşte mai puţin e clar că este încurajat”.

Citeşte şi: Varujan Vosganian, pe lista păgubiţilor de furnizorii de gaze. Ce sumă are de plătit: „Sunt jecmănit cot la cot cu atâția alți cetățeni simpli”

”Trebuie găsită şi o modalitate de bonificaţie”, a mai spus Virgil Popescu.