Ministrul Energiei reacţionează după explozia de la Petromidia Năvodari. „Deocamdată nu cred că vom avea probleme cu stocurile de carburanţi”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că nu vor fi probleme cu stocurile de carburanți după explozia Rafinăriei Petromidia de la Năvodari.

02 iul. 2021, 16:05
Ministrul Energiei reacţionează după explozia de la Petromidia Năvodari. „Deocamdată nu cred că vom avea probleme cu stocurile de carburanţi”

„Nu cred că vor fi probleme deocamdată cu stocurile de carburanţi, după explozia de la Petromidia, întrucât depozitele nu au fost afectate de incendiu, însă acest lucru depinde de perioada în care rafinăria va fi închisă”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Virgil Popescu.

Virgil Popescu spune că secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, se află la locul exploziei. „Am cerut celor de la Rompetrol o notă de informare privind stocurile de carburanţi şi acum aşteptăm răspunsul. Din primele informaţii, depozitele nu au fost afectate de incendiu”, a completat ministrul.

Incendiul care a izbucnit vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group, s-a produs la instalaţia de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă”, spun reprezentanţii Rompetrol.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane. Rafinăria avea, la sfârşitul anului 2020, un număr de 1.119 angajaţi.

Cinci angajaţi ai rafinăriei au fost răniţi în explozia urmată de incendiu la Petromidia Năvodari. patru dintre victime au fost transportate la spital în Constanţa. Persoana dată dispărută în urma incendiului urmat de explozie de la Petromidia a fost găsit moartă, a confirmat prefectul de Constanța, Silviu Coșa.

KMG International, companie care deţine Rafinăria Petromidia, a anunţat că tot personalul a fost evacuat şi procesele tehnologice au fost oprite.

„Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranţa angajaţilor noştri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat şi procesele tehnologice au fost oprite. Din păcate, ca urmare a accidentului, cinci dintre colegii noştri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Constanţa.
Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alaturi de familiile victimelor în acest moment tragic”, a anunţat KMG International.

Citiți și Primele imagini cu victimele exploziei de la Petromidia. Care e starea lor. Pompieri din cinci județe au intervenit la fața locului