Ministrul Energiei susține că sistemul energetic este pregătit pentru zilele geroase. Unde este posibil să apară probleme

Ministrul Energiei a vorbit în cadrul unui interviu la Digi24 despre situația sistemului energetic național în condițiile în care urmează mai multe zile de ger în România. Virgil Popescu susține că sistemul este pregătit.

11 feb. 2021, 13:51
Ministrul Energiei susține că sistemul energetic este pregătit pentru zilele geroase. Unde este posibil să apară probleme

Ministrul Energiei susține că sistemul energetic este pregătit pentru zilele geroase. Virgil Popescu precizează că sunt pregătite inclusiv cele patru CET-uri din Capitală, iar bucureștenii trebuie să știe că atunci când temperaturile vor scădea „este probabil să apară probleme, vor fi spărturi”.

Citește și: Virgil Popescu: „Nu avem probleme cu aprovizionarea cu energie electrică. Ne aşteptam la acest val de frig”

“Am avut ieri Comandamentul de Iarnă, întreg sistemul energetic naţionale este pregătit, nu avem probleme cu alimentarea, nici cu energie electrică, nici cu energie termică. Evident, din punct de vedere al producătorului. Dacă ne referim la Bucureşti, toate cele patru centrale sunt pregătite să funcţioneze şi nu au absolut nicio problemă. Bucureştenii trebuie să ştie că reţeaua de termoficare, reţeaua de transport practic a agentului termic este cum este şi probabil în momentul în care temperaturile vor scădea şi vor scădea începând cu data de mâine, vor fi probleme, vor fi spărturi, va trebui Termoenergetica să intervină şi cred că ar trebui să fie foarte pregătit încă de astăzi astfel încât să intervină prompt şi să nu fie întreruperi mari de alimentare a energiei a Bucureştiului”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei susține că sistemul energetic este pregătit pentru zilele geroase

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele zile. Va fi COD PORTOCALIU de vânt, viscol şi vizibilitate redusă în zonele montane. Rafalele vor depăşi 130 de kilometri la oră. În plus, a fost emis şi un cod galben de vânt, ninsori viscolite şi polei pentru întreaga ţară. De asemenea, avertizarea de răcire a vremii a intrat în vigoare la ora 12.00 şi a fost prelungită până luni.

Virgil Popescu anunţă modificare legii offshore

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că îşi doreşte ca legea offshore să fie modificată în cursul acestui an. Acesta precizează că actul normativ ar trebui dezbătut în Parlament. Acesta anunţă că îşi doreşte ca în cursul acestui an să fie adoptată modificarea legii privind exploatarea de resurse energetice offshore.