Ministrul Energiei, Victor Grigorescu: Guvernul e pregătit să ia o decizie în privinţa creşterii preţului gazelor

Guvernul este pregătit să ia o decizie în privinţa creşterii preţului gazelor din producţia internă, a anunţat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, el adăugând că sunt discuţii permanente pe acest subiect, inclusiv la Bruxelles, dar nu a vrut să se "antepronunţe" asupra vreunei soluţii.

RomaniaTV.net
16 iun. 2016, 20:29
Ministrul Energiei, Victor Grigorescu: Guvernul e pregătit să ia o decizie în privinţa creşterii preţului gazelor

„Cât priveşte preţul gazelor şi toată această discuţie privind creşterea preţului gazelor din producţia internă, Guvernul e pregătit să ia o decizie. Vor avea loc consultări, au avut loc deja şi continuăm, vor avea loc şi marţi, şi miercuri, inclusiv cu autorităţile de la Bruxelles şi vom lua o decizie. Regret că trebuie să luăm o decizie pe ultima sută de metri pentru că această discuţie ar fi trebuit purtată cu cei îndrituiţi să deschidă acest subiect şi să-l fundamenteze de mai multă vreme. Mi-aş fi dorit să avem azi un comparator de preţuri, un cod de reţea funcţional, o piaţă spot şi o piaţă de echilibrare funcţionale, existente şi lichide”, a explicat ministrul Energiei, joi, la finalul şedinţei Guvernului.

Ministerul Energiei: Nu am primit de la ANRE nicio solicitare pentru modificarea calendarului de liberalizare

Întrebat de jurnalişti care este soluţia găsită, Grigorescu nu a dorit să aprofundeze subiectul. „N-aş vrea să mă antepronunţ la o soluţie pentru că nu e momentul respectiv. E firesc şi serios să nu emitem opinii, ci să fundamentăm înainte un punct de vedere şi apoi să decidem, şi suntem pregătiţi să facem asta. Mi-aş fi dorit să avem azi o situaţie marcată de mai multă stabilitate la nivelul reglementării, să nu discutăm zilele astea de obligaţii, de stocare şi de eliminarea unor obligaţii, şi să nu ne întrebăm cum o să facem la jumătatea ciclului de injecţie. Asigur că avem create toate condiţiile la Ministerul Energiei pentru a decide ce ministerul trebuie să decidă şi asigur de un lucru: consumatorul rămâne în centrul politicilor noastre, fie că vorbim de sustenabilitate de preţ, de asigurarea continuităţii în alimentare sau de asigurarea repartizării corecte a cantităţilor, aşa cum spune legea, nu numai pentru consumatorul casnic, cât şi pentru cel industrial”, a mai spus Victor Grigorescu.


loading...