Ministrul Finanţelor: "Am eliminat toate scenariile apocaliptice"

Publicat: Luni, 14 Septembrie 2020 14:55 // Actualizat: Luni, 14 Septembrie 2020 14:55 // Sursa: romaniatv.net

Florin Cîțu a comentat pe pagina personală de Facebook că industria și-a revenit puternic în trimestrul al treilea. Crede că economia a avut o evoluție în formă de "V" în criza COVID și mai spune că a eliminat toate scenariile "apocaliptice".

"Așa cum am anticipat, sectorul industrial își revine din trimestrul III. Nimeni nu poate să mai nege acest lucru. (...) Este deja din ce în ce mai clar că am eliminat toate scenariile apocaliptice pentru economia României. Scenariul nostru de bază cu o revenire în "V" a economiei în 2020 este acum acceptat de TOATĂ lumea",a scris ministrul pe pagina personală de Facebook.

Cîţu, răspunsuri contradictorii privind îngheţarea pensiilor şi salariilor: "Nu este adevărat" versus "iau în calcul mai multe măsuri"

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu, comentat, săptămâna trecută, scăderea ratei inflaţiei, anunţată joi de INS, afirmând că acestea sunt "veşti bune pentru români şi foarte proaste pentru socialişti şi trompetele lor", ceea ce înseamnă că Guvernul PNL a gestionat foarte bine această perioadă de criză în condiţii extrem de dificile şi că PNL a scos România din topul ruşinii in UE.

"Veşti bune pentru români şi foarte proaste pentru socialişti şi trompetele lor! Preţurile au scăzut în august relativ la iulie!!! Da, au scăzut! Asta în timp ce venitul mediu net creşte. Rata inflaţiei este la 2.7% în august 2020 vs. 4.1% în august 2019!!! Mai mult, anul trecut rata inflaţiei era cea mai mare din UE. A fost doi ani şi jumate la rand. PNL a scos România din topul ruşinii in UE. Nimeni nu poate sa nege asta. Concluzia este simplă: puterea de cumpărare a crescu în guvernarea PNL. Asta deşi trecem prin cea mai mare criză din ultima sută de ani„, a scris Cîţu pe Facebook.

El afirmă că este evident că guvernul PNL a gestionat foarte bine această perioadă de criză în condiţii extrem de dificile.

"Dar scăderea preţurilor în luna august este o veste foarte proastă pentru trompetele socialiştilor (jurnalişti, influenceri, etc). Aceştia trebuie să se chinuie astăzi mai mult că oricând şi să facă din aceasta ştire pozitivă una negativă. Să vedeţi ce contorsiuni logice vor face să schimbe scăderea în creştere. Pentru socialişti şi trompetele lor este o zi îngrozitoare. Ca fiecare zi din guvernarea PNL care arata că Romania poate să fie guvernată bine şi cu rezultate în cele mai dificile condiţii şi cu un Parlament ostil„, conchide ministrul de Finanţe.

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,7% în luna august, de la 2,8% în luna iulie, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Florin Citu Guvern Orban ministrul Finanţelor PNL
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H