Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, şi-a dat demisia: E un război pe care nu îl împărtăşesc

Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, şi-a anunţat demisia pe Facerbook în această dimineaţă. Florin Jianu, care se declară tehnocrat, spune că nu vrea să participe la acest "război" declanşat după modificarea Codurilor penale.

RomaniaTV.net
02 feb. 2017, 06:02
Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, şi-a dat demisia: E un război pe care nu îl împărtăşesc

Ministrul Florin Jianu a scris pe Facebook că şi-a pregătit demisia încă din seara şedinţei de guvern în care au fost modificate Codurile penale, dar a sperat că guvernul va reveni asupra deciziei.

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept.
Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a ma opri aici sa fie folosita politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu il impartasesc si pe care il vreau cat mai repede oprit! Sunt oameni pe care ii apreciez in prezenta guvernare si care nu meritau nici ei ce s-a intamplat acum doua seri. Sunt oameni pe care ii apreciez in PSD si in a caror buna credinta si putere de lupta, imi pun in continuare speranta de a restaura ce poate si trebuie a fi restaurat: Competenta si cinstea!!!

Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!

Ma gandesc la viitorul antreprenorial al acestei tari cu un potential urias de inovare si la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE SI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Ma gandesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat in echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei adusi de mine, oameni onesti, sinceri si atat de dornici de schimbare. Fiti puternici si tineti drumul drept!

In ceea ce priveste activitatea mea din aceasta luna, ea este una consistenta, am reusit sa trec mai multe acte normative de sustinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu cresteri semnificative pentru finantarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata sa fie implementat si nu in ultimul rand am reusit o premiera pt Romania post-decembrista: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate si sunt gata sa pun umarul la acest lucru, in continuare.

Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!

P.S. 1. Ii rog pe cei tentati sa foloseasca gestul meu in scop politic, propagandistic sau de orice alta natura a incita, sa se abtina. Sunt si raman tehnocrat, nu ma pricep la politica, ma pricep la domeniul IMM si la antreprenoriat.
Nu voi iesi in mass-media pentru declaratii si va rog sa respectati aceasta dorinta. Imi doresc, de asemenea, sa putem munci iarasi, linistiti, in aceasta tara.

P.S. 2. Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea’ si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util”, a scris Florin Jianu pe Facebook.

Florin Jianu, în vârstă de 40 de ani, născut în Slatina, judeţul Olt, nu este membru de partid şi a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), o organizaţie patronală în sectorul IMM-urilor.

Între anii 1999 şi 2001 a urmat un master în managementul resurselor umane, la Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

După terminarea facultăţii, el a lucrat în cadrul Preşedinţiei României pe poziţia de coordonator programe teritoriu.

Din anul 2012 până în martie 2014, când a devenit ministru, Jianu a fost preşedinte al European Union of Young Entrepreneurs – JEUNE, Bruxelles.

În perioada 2011 – martie 2014, el a fost acţionar al companiei adVice innovation, care furnizează servicii de consultanţă în management, iar încă din 2010 fusese membru în Comitetul Economic şi Social.

Tot până la momentul când a preluat portofoliul IMM-urilor şi turismului, Jianu a condus Patronatul Tinerilor Intreprinzători din România (PTIR) din poziţia de preşedinte, dar şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) din funcţia de vicepreşedinte, preluând mandatele în anul 2008.

Din 2003 până în martie 2014 a fost totodată acţionar al adVice Group Media.

Între 2002 şi februarie 2014, Florin Jianu a fost preşedinte/ manager de proiect al ONG-ului Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject.

Din aprilie 2016 este preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), ales pentru un mandat de patru ani.

În decembrie 2014, când a predat mandatul de ministru, Jianu deţinea două case – una în Slatina, cu o suprafaţă de 135 metri pătraţi, cumpărată în anul 1997, iar cealaltă în Bucureşti, Sectorul 2, cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, pe care a achiziţionat-o în 2011, potrivit declaraţiei de avere.

Totodată, el avea trei apartamente, dintre care unul în oraşul natal, iar celelalte două în Capitală, toate achiziţionate cu mult înainte să devină ministru.

Jianu nu a declarat alte bunuri sau conturi/depozite în bănci, însă figura cu un împrumut acordat asociaţiei Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, cu un sold de peste 622.000 lei. Ca preşedinte al patronatului, el avusese un câştig anual de circa 42.000 de lei.