Ministrul Florin Roman spune că a primit ameninţări după numirea în funcţie: „Mi s-a spus să am mare grijă că cineva s-ar putea să meargă să discute cu fetița mea”

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a vorbit într-un interviu despre presiunile care au venit după ce a ajuns ministru. Liberalul a povestit că i-a fost ameninţată familia.

07 dec. 2021, 14:57
Ministrul Florin Roman spune că a primit ameninţări după numirea în funcţie: „Mi s-a spus să am mare grijă că cineva s-ar putea să meargă să discute cu fetița mea”

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, liberalul Florin Roman, a vorbit, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre legea 5G, dar și despre presiunile care au venit după ce a fost numit în funcţia de ministru.

Întrebat din partea cui au venit aceste presiuni, dinspre compania Huawei, care are interes în zona 5G, sau dinspre diferite companii care sunt în acest domeniu, Florin Roman a spus că „sunt presiuni din toate părțile”.

Citeşte şi: Florin Roman este de acord cu premierul Ciucă: „Certificatul verde trebuie să ajungă cât mai repede la vot în Parlament. Toate obstacolele au fost depăşite”

„Mă trezesc cu chestiuni care se interpretează, mi se transmite că pot fi situații neplăcute, nu în privința mea, dar că… o liniște socială ar fi…

Da, mi s-a spus  să am mare grijă că cineva s-ar putea să meargă să discute cu fetița mea, să-mi abordeze … Deocamdată eu nu duc la chestiuni de genul ăsta, nu cred în ele și nu vor avea niciun rezultat. Cât voi sta în fruntea acestui minister, toate capabilitățile de infrastructură care țin de statul român vor fi gestionate de statul român. M-am ținut destul de tare, și de aceea cred că nu am fost dorit aici (n. r.: la Digitalizare), se așteptau la altcineva și s-au trezit cu mine acolo, a fost o surpriză”, a spus Florin Roman la Profit TV.

Citeşte şi: Florin Roman face precizări în scandalul lucrării pe care şi-a trecut-o în CV: „Eu am conştiinţa împăcată. Cine nu vrea să înţeleagă, nu înţelege”

„Eu nu sunt un om slab de înger, sigur că am simțit o anumită presiune, la mine nu e cazul nu sunt omul care să cedez, aici legea trebuie respectată ad literam. E mai mult treaba ANCOM pe partea de licențiere, există și o procedură care include CSAT, sunt convins că voi apăra interesele statului român. Sunt convins că voi avea probleme în continuare. Sunt companii care manageriază afaceri în această zonă, inclusiv din zona presei mă aștept să am reproșuri, de la colegi care, mă rog, lucrează pentru aceste societăți”, a mai spus Florin Roman.


loading...