Ministrul german al Economiei oferă bonusuri în valoare de 5 milioane de euro pentru stimularea vânzărilor de automobile

Ministrul german al economiei, Peter Altmaier, a iniţiat un program mai amplu de susţinere a economiei pentru stimularea vânzărilor de automobile, propunând un pachet de bonusuri în valoare de 5 milioane de euro. 

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 08:17
Ministrul german al Economiei oferă bonusuri în valoare de 5 milioane de euro pentru stimularea vânzărilor de automobile

Odată cu pandemia, liniile de producţie au fost închise, astfel că vânzările auto au scăzut la nivel mondial. Un sondaj referitor la încrederea oamenilor de afaceri în economice, publicat de institutul de cercetări Ifo în această lună, a arătat că sectorul auto german se află în cea mai dificilă situație din 1991. 

Potrivit unor estimări din presă, liderii politici germani ar urma să prezinte marți programul de stimulare a economiei, care ar putea totaliza până la 80 de miliarde de eruo. Propunerea Ministerului Economiei prevede plata unor prime cumpărătorilor de vehicule electrice și de automobile cu motoare convenționale cu prețuri de sub 77.350 de euro fiecare. Unele surse au declarat că programul va fi valabil până la sfârșitul acestui an, însă ministerul Economiei a refuzat să comenteze.

Citeşte şi: Germania relaxează din restricţiile de circulaţie impuse statelor europene. Noile măsuri vor intra în vigoare din 15 iunie

Planul prevede acordarea unei prime de bază de 2.500 de euro pe mașină, care ar putea fi suplimentată cu 500 de euro pentru vehiculele eficiente energetic. Programele de stimulare existente ar fi majorate cu 1.500 de euro pentru automobilele electrice și cu 750 de euro pentru modelele hibride. 

O serie de politicieni și organizații industriale s-au exprimat împotriva primelor pentru achizițiile de automobile, argumentând că programele de stimulare ar trebui să respecte politicile referitoare la schimbările climatice și să nu favorizeze o singură industrie.