Germania relaxează din restricţiile de circulaţie impuse statelor europene. Noile măsuri vor intra în vigoare din 15 iunie

Guvernul condus de Angela Merkel va face primii paşi în ceea ce priveşte relaxarea restricţiilor de circulaţie la nivel european. Noile măsuri vor intra în vigoare în data de 15 iunie, urmând ca cancelarul german să aprobe astăzi draftul cu măsuri.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 05:39
Germania relaxează din restricţiile de circulaţie impuse statelor europene. Noile măsuri vor intra în vigoare din 15 iunie

Interdicţiile de călătorie impuse pentru cele 27 ţări europene vor fi înlocuite din 15 iunie de recomandări diferite pentru ţările membre Schengen şi Marea Britanie. Ministrul de Externe Heiko Maas va discuta cu omologii din Uniunea Europeană în următoarele două săptămâni cu privire la cum poate fi „reluat traficul în interiorul Europei”, a declarat acesta marţi, la Berlin.

Citeşte şi: Un reputat virusolog, ameninţat cu moartea după o postare controversată pe Twitter

Slăbirea restricţiilor impuse în martie se va face în coordonare cu celelalte state membre şi în funcţie de evoluţia pandemiei. 

Ministrul de externe susţine că reluarea circulaţiei la nivel european se va face gradual, iar vacanţele din acest an vor fi exact ca cele din anii trecuţi. Până în prezent, Germania a luat mai multe măsuri în ceea ce priveşte relaxarea condiţiilor de trecere a graniţei cu Franţa şi Austria.


loading...