Ministrul israelian al Apărării a făcut o afacere grasă cu locuinţa sa de lux

Ehud Barak şi-a vândut apartamentul de lux şi a scos un profit de 3 milioane de dolari.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 15:22
Ministrul israelian al Apărării a făcut o afacere grasă cu locuinţa sa de lux

Barak achiziţionase acest apartament din Tel Aviv în 2003. Dezvăluirea a fost făcută de cotidianul economic Globes şi confirmată ulterior chiar de către cabinetul lui Barak. În mod paradoxal, dezvăluirea acestei afaceri s-a produs chiar în aceeaşi zi în care Guvernul israelian a aprobat o serie de măsuri destinate luptei împotriva costului ridicat al locuinţelor şi a speculaţiilor imobiliare.

Informaţia a declanăat mişcări de protest. Cei nemulţumiţi s-au adunat în faţa domiciliului lui Barak, în mai multe rânduri, în cursul mişcării sociale de contestare fără precedent care a afectat Israelul vara trecută, menită să denunţe o importantă scumpire a chiriilor, ministrul Apărării devenind, în opinia lor, un simbol al celor „privilegiaţi”.

Barak a admis, în unele interviuri, că a comis, „fără îndoială, o eroare de apreciere la achiziţionarea unui asemenea apartament”. El a achiziţionat o nouă locuinţă „mai modestă”, tot în Tel Aviv, cu o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, în schimbul unei sume de 2,2 milioane de dolari, a precizat un post privat de televiziune.