Ministrul Justiţiei cere preşedintelui revocarea lui Augustin Lazăr şi o propune din nou pe Adina Florea la DNA

Publicat: Joi, 27 Decembrie 2018 07:44 // Actualizat: Joi, 27 Decembrie 2018 19:14 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, joi, că trimite la Cotroceni cererea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, precum şi propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA, pe care preşedintele Klaus Iohannis a respins-o.

UPDATE: Ministrul Justiției a reiterat declarația potrivit căreia va trimite joi către președintele Klaus Iohannis documentele pentru finalizarea revocării procurorului general Augustin Lazăr și pentru numirea celor cinci procurori respinși, printre care și Adina Florea la șefia DNA.

Tudorel Toader l-a acuzat din nou pe procurorul general că trage de timp pentru a-și încheia mandatul.

"Astăzi voi trimite la președintele Republicii demersul oficial de revocare în baza raportului de evaluare făcut în baza legii, în baza articolului 132 și în baza deciziei numărul 358 a Curții Constituționale", a declarat Tudorel Toader, conform Mediafax.

Ministrul a precizat din nou că tot joi va trimite documentele pentru numirea celor cinci procurori respinși la parchete, printre care și Adina Florea la șefia DNA.

"Tot astăzi voi reveni cu solicitarea oficială de numire a celor cinci procurori cu funcții de conducere pe care președintele i-a refuzat spunând că propunerea are aspecte de nelegalitate", a completat Toader.

Întrebat ce va face dacă șeful statului îi va respinge din nou solicitările, ministrul Justiției a precizat: "Vom vedea la momentul respectiv pentru ca președintele a făcut cum de regulă face, întâi dă răspunsuri și apoi spune să mă documentez. A făcut această declarație înainte de a cunoaște demersul la instanța de contencios administrativ, este posibil ca președintele să se fie edificat între timp".

„Pe data de 27 decembrie dimineaţă, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general. De ce? Pentru că mă bazez pe articolul 132 din Constituţie, mă bazez pe raportul de evaluare pe care l-am făcut în baza unor articole din lege, mă bazez şi pe clarificările aduse prin decizia CCR 358 şi sigur că, în opinia mea, nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general pe 11 aprilie. De ce spun asta? Pentru că s-a dus la Curtea de Apel Alba Iulia la dânsul acsă, dar eu n-am evaluat persoana juridică, ci procurorul general care îşi desfpşoară sau nu-şi desfăşoară activităţile în mod complet corect la Bucureşti. După aceea judecătorul de la Alba Iulia a trimis la Bucureşti, cel de la Bucureşti şi-a declinat şi el competenţa, conflict negativ. Şi culmea! Dar ce nu i-a ieşit la Alba Iulia de a sesiza Curtea de Justiţie a UE, unde dura multă vreme, a sesizat CCR că are o mare nedumerire, dacă poate sesiza instanţa de contencios-administrativ pe persoană fizică sau pe persoană juridică - adică cu nume şi prenume sau cu funcţia de procuror general. Şi orbu vede că e tragere de timp dar până la urmă sunt nişte proceduri legale pe care dânsul le-a folosit, dar nici eu nu voi sta", anunţa Toader în 23 decembrie.. 

"Eu pe 27 trimit la preşedintele republicii, finalizez procedura de revocare a lui, după cum trimit şi pentru ceilalţi cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că n-au avut adeverinţa de la CNSAS, când la scurt timp chiar CNSAS spune că nu era nevoie, CSM spune că nu era nevoie şi nici nu era obligaţia mea, era a CSM şi în avizul lor scrie acelaşi lucru”, a subliniat ministrul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins în 21 noiembrie numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate. 

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adina Florea Augustin Lazăr DIICOT dna Ministrul Justiţiei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 dec 17:03
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Daca pui cap la cap actiunile bufonului tuDorel cu eliberarea E.Udrea, care l-a atacat pe Joianis si i-a dat avertisment fostei sefe DNA, reiese clar ca ALDE (Tariceanu Inima Zglobie) a hotarat sa o foloseasca pe E.Udrea pentru a scapa de condamnare.Pentru ca bufonul tuDorel este lingaul sau, Tariceanu l-a pus s-o elibereze de urgenta pe Udrea ca sa dea mesajele sus-amintite inainte de Craciun, iar tuDorel sa actioneze pentru a-si pune noua sefa DNA pe escroaca dovedita cu dosar DNA, tovarasa Florea, pentru a-l schimba pe A.Lazar si pentru a o ataca pe sefa ICCJ.Cu aceste manevre, Lepra Tariceanu crede ca va scapa de puscarie, dar se inseala.A scapat un amanunt: E.Udrea l-a atacat pe Joianis la pachet cu Dragnea, care a intrat in linie dreapta pe drumul spre Jilava, asa ca Puscariasul nu se va lasa calcat in picioare de Tariceanu, si va actiona, injunghiindu-l cu zambetul pe buze, asa cum si Tariceanu a facut intotdeauna cu orice partener de guvernare.Din Toata povestea aceasta, E.Udrea va iesi bine iar Dragnea si Tariceanu vor ajunge acolo unde le este locul, LA PUSCARIE, chiar daca Tariceanu a fost desemnat pentru prezidentiale de agentul KGB Ilici Bolsevilici, FUGIT de 3 ani in Israel.
27 dec 10:25
Răspunde | Votează email 0 email
un roman oarecare
Bravo Tudorel, asa sa faci!!!!!!!!!!!
1
EUR
4.7576
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H