Ministrul Justiţiei, prezent la şedinţa Comisiei juridice din senat privind graţierea. Ce decizie s-a luat

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a participat luni la dezbaterea din Comisia juridică a Senatului pe marginea proiectului de lege privind grațierea unor pedepse. Comisia juridică a decis să solicite Biroului permanent al Senatului prelungirea termenului de dezbatere a proiectului Legii graţierii, întrucât termenul de adoptare tacită ar expira marţi.

RomaniaTV.net
24 apr. 2017, 09:40
Ministrul Justiţiei, prezent la şedinţa Comisiei juridice din senat privind graţierea. Ce decizie s-a luat

Propunerea privind prelungirea termenului de dezbatere a fost făcută de reprezentanţii PNL şi a fost adoptată în unanimitate de membrii Comisiei juridice.

Preşedintele Comisiei juridice, Şerban Nicolae, a spus că solicitarea către Biroul permanent va fi ca termenul de adoptare tacită să fie considerat cel de 60 de zile, şi nu de 45 de zile, proiectul fiind considerat de complexitate deosebită.

Ministrul Tudorel Toader a fost invitat de membri ai comisiei pentru a da lămuriri cu privire la stadiul pachetului de legi din Justiție.

La ședință este prezent și senatorul PMP Traian Băsescu, care a depus o serie de amendamente la proiectul de act normativ.

Proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate, aflat în dezbaterea Comisiei juridice din Senat de la începutul lunii februarie, este în preajma datei de adoptare tacită — 25 aprilie.