Ministrul mediului a demisionat. Este suspectat că ar fi implicat în mafia lemnului

La 19 mai, birourile lui Ricardo Salles, în vârstă de 46 de ani, au fost percheziţionate la cererea judecătorului Curţii Supreme Alexandre de Moraes,

24 iun. 2021, 08:56
Ministrul mediului a demisionat. Este suspectat că ar fi implicat în mafia lemnului

Ministrul brazilian al mediului, Ricardo Salles, şi-a anunţat demisia miercuri, la o lună după o percheziţie în birourile sale în cadrul unei anchete privind implicarea lui în exportul ilegal de lemn din Amazonia, notează AFP.

„I-am prezentat demisia preşedintelui (Jair Bolsonaro) şi acesta a acceptat-o”, a declarat într-o conferinţă de presă Ricardo Salles, unul dintre cei mai controversaţi miniştri ai guvernului.

El a mai anunţat că va fi înlocuit de Joaquim Alvaro Pereira Leite, care lucra deja la minister, în calitate de secretar pentru Amazonia şi la Serviciile de mediu.

Poliţişti brazilieni alungaţi cu săgeţi de protestatari indigeni. Mai mulţi răniţi în urma confruntărilor violente
La 19 mai, birourile lui Ricardo Salles, în vârstă de 46 de ani, au fost percheziţionate la cererea judecătorului Curţii Supreme Alexandre de Moraes, care a dispus şi ridicarea secretului său bancar.

Poliţia federală anchetează în legătură cu o „importantă reţea criminală transnaţională de facilitare a contrabandei cu lemn”, în care se spune că sunt implicaţi „responsabili ca ministrul Ricardo Salles, alţi funcţionari şi companii”, a explicat judecătorul Alexandre de Moraes în ordinul său.

În aprilie, Ricardo Salles a provocat un scandal afirmând în cadrul unei reuniuni ministeriale în care nu ştia că este înregistrat că doreşte să profite de faptul că media sunt concentrate asupra pandemiei de coronavirus pentru a relaxa normele de mediu, scrie AFP.

Premierul care spune că femeile sunt vinovate de violuri: „Dacă poartă foarte puține haine va avea un impact asupra bărbaților”