Ministrul Mediului, anunţ îngrijorător despre explozia de la Nădovari. „Situaţia este gravă. Există în continuare pericol de explozie!”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că explozia urmată de incendiu care a avut loc la Nădovari ar putea avea un "impact major" asupra zonei.

02 iul. 2021, 13:22
Ministrul Mediului, anunţ îngrijorător despre explozia de la Nădovari. „Situaţia este gravă. Există în continuare pericol de explozie!”

Ministrul Mediului a reacţionat ca urmare a exploziei urmate de un incendiu violent la Petromidia Năvodari.

„Situaţia este gravă. Controlul a fost preluat de ISU. Se concentează pe stingerea incendiului. Accesul este restricţionat, limitat. Nici comisarul Gărzii de Mediu nu a avut acces în zonă. Există în continuare pericol de explozie!

Ministrul Mediului a mai precizat că fața locului se află un laborator mobil pentru a se monitoriza calitatea aerului. Forţe suplimentare din alte judeţe au fost trimise la Petromidia.

„Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări ale ANM norul de fum se deplasează spre mare, nu spre țărm”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Fumul este observat de la o distanță de 10 kilometri și a fost văzut și de turiștii aflați în Mamaia și de locuitorii din Corbu și Vadu.

Citeşte şi: Explozie și incendiu la Petromidia, Năvodari! Ard rezervoarele Rompetrol! Două persoane au fost rănite

Un incendiu violent a izbucnit în cursul zilei de vineri la Midia Năvodari! Focul și fumul puternic se pot observa și de pe plaja din Mamaia, dar și din localitățile din împrejurimi, precum Corbu.

Explozia a avut loc la parcul de rezervoare al Rompetrol Midia Năvodari. Din primele informaţii, explozia a avut loc la o instalație de la rafinărie, la instalația Hidrofinare Petrol – Motorină. Potrivit replicaonline.ro, ar fi luat foc un compresor de gaze și a urmat incendiul.

Două persoane sunt rănite. Una dintre persoanele rănite au suferit arsuri de căi aeriene și pe aproximativ 45% pe suprafața corpului. Ambele victime au arsuri în special la nivelul feţei.

S-a activat planul roșu de urgență. Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, a transmis vineri mesaje prin intermediul sistemului Ro-Alert, privind explozia puternică de la Rafinăria Midia.

Rafinăria Petromidia este cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne din sud-estul Europei, cu impact semnificativ în zona Dobrogei și pe plan național.

Citeşte şi: Bucureştiul riscă să rămână fără transport public. Sindicaliştii trag semnalul de alarmă: „Domnule primar Nicuşor Dan, vă atrag atenţia!”