Ministrul Mihnea Costoiu a participat la deschiderea anului şcolar 2013 – 2014 la Târgu Jiu

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a făcut parte din delegaţia guvernamentală condusă de premierul Victor Ponta, care a participat luni la ceremoniile de deschidere a anului şcolar organizate la Şcoala Generală nr. 8 şi la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu.

RomaniaTV.net
16 sept. 2013, 12:17
Ministrul Mihnea Costoiu a participat la deschiderea anului şcolar 2013 – 2014 la Târgu Jiu

În intervenţia sa, ministrul Mihnea Costoiu le-a urat succes elevilor şi profesorilor în noul an şcolar, arătând că pentru prima oară după mult timp, se poate privi cu încredere la viitorul educaţiei.

„România are, în acest moment, voinţa de a pune mai mult accent pe educaţie şi pe cercetare, de a avea acorda respectul cuvenit cadrelor didactice şi de a pune în practică o viziune cuprinzătoare în legatură cu rolul educaţiei şi al cercetării în societate”, a declarat ministrul Mihnea Costoiu.

Demnitarul a reitarat angajamentul Guvernului de a continua procesul de modernizare şi de dezvoltare a sistemului educaţional.

„Încercăm să atragem fonduri europene în educaţie şi în cercetare. De aceea, stimulăm cercetarea cu rezultate practice desfăşurată atât în instituţiile publice, cât şi la nivelul actorilor privaţi. De aceea am reuşit să demarăm în Romania unul dintre cele mai importante proiecte de cercetare din Europa – proiectul ELI. Pentru a crea premisele dezvoltării viitoare. Pentru că numai prin educaţie şi prin dezvoltarea resurselor umane, România îşi poate depăşi condiţia”, a mai spus Mihnea Costoiu.

Totodată, delegaţia a vizitat Cartierul ANL – Narciselor, a cărui construcţie, recent încheiată, a fost marcată de o ceremonie în care primul-ministru Victor Ponta a înmânat cheile apartamentelor celor 165 de beneficiari ai proiectului realizat de către autorităţile publice.