Anunţul ministrului Muncii: Stimulent de inserţie chiar dacă firma la care erai angajat a dat faliment

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, vineri, că părinții care se intorc mai repede la muncă din concediul de creștere a copilului, iar compania la care lucrează nu își mai poate relua activitatea sau a intrat în faliment, beneficiază de stimulant de inserție.

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 12:42
Anunţul ministrului Muncii: Stimulent de inserţie chiar dacă firma la care erai angajat a dat faliment

„Stimulentul de inserție conform reglementărilor cuprinse în ordonanțele 30 și 32 pentru părinții care decideau să vină la serviciu înainte de perioada de 2 respectiv 3 ani în funcție de condițiile specifice, adică în funcție de copilul care posibil să aibă dizabilități și atunci perioada de creștere este mai mare, deci dacă părinții care îngrijesc copiii își propun să revină la serviciu în această perioadă și se lovesc de realitatea în care compania angajatoare nu își mai poate desfășura activitatea și-a încheiat activitatea sau a fost afectată, părintele beneficiază de sprijinul prevăzut în acestei ordonanțe”, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Citeşte şi: Ministrul Muncii face un nou anunţ major privind plata pensiilor

Potrivit ministrului, stimulentul de inserție se va acorda ca și când părintele ar fi revenit în activitate și compania îi asigura tot cadrul pentru a reveni și a-și desfășura activitatea.

Tot vineri, ministrul a anunţat că a suspendat toate executările silite pentru toate drepturile de asistenţă socială pe durata crizei.

Citeşte şi: Violeta Alexandru: „Am suspendat toate executările silite pentru toate drepturile de asistenţă socială pe durata crizei”