Pensii 2024, ministrul Muncii are şi veşti proaste: „Vom avea pensii care vor crește poate cu 1%”

Toate pensiile se majorează de la 1 ianuarie 2024 cu rata inflaţiei, undeva spre 14%, iar în septembrie vom avea şi pensii care nu cresc deloc şi pensii mici care aproape îşi dublează cuantumul.

17 nov. 2023, 21:12
Pensii 2024, ministrul Muncii are şi veşti proaste: „Vom avea pensii care vor crește poate cu 1%”
Simona Bucura Oprescu anunţă o creştere a pensiilor cu 40% de la 1 ianuarie 2024. Proiectul legii pensiilor va fi aprobat de Guvern pe 9 noiembrie

Pensii 2024. Anumite pensii din România ar putea înregistra creșteri semnificative, majorările depășind chiar și 80%, ca urmare a recalculărilor propuse de proiectul noii legi a pensiilor, aflat în prezent în proces de dezbatere în Parlament.
Pensii 2024. „Bomba” din noua Lege a pensiilor: unii seniori trebuie să depună certificatul de viață, de 2 ori pe an DOCUMENT
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a dezvăluit faptul că resursele necesare implementării acestei noi legislații vor fi disponibile fără a implica o majorare a taxelor.

Pensii 2024. Cum vor face guvernanții rost de bani pentru majorări

Ministrul Muncii a subliniat faptul că este crucial ca Ministerul de Finanțe să îmbunătățească colectarea, să combată eficient evaziunea și să finalizeze digitalizarea proceselor sale.

Aceste măsuri ar contribui la asigurarea resurselor necesare pentru pensii, conform afirmațiilor ministrului.

Simona Bucura Oprescu este de părere că românii merită acest efort și că aceste măsuri nu ar trebui să ducă la deteriorarea evoluției deficitului bugetar. Ministrul Muncii este sigur de faptul că se vor găsi resurse financiare pentru aceste majorări.

„ Este foarte important ca noi toți să ne mobilizăm și să găsim resursele guvernamentale pentru susținerea acestei noi legi. Sigur, asta printr-o mai bună colectare la nivelul Ministerului Finanțelor, printr-o scădere a evaziunii fiscale și nu prin taxe sau dări noi pentru români. Sigur, politica fiscal-bugetară o fac colegii noștri de la Ministerul Finanțelor și Guvernul în ansamblul său, dar eu știu că atunci când se dorește, se poate.

Pensii 2024. Unii români vor avea venituri mai mari cu până la 40%. Mihai Tudose: „E lege. Cum adică să vă garantez?”

Și de data aceasta, se pot găsi resurse, așa cum și altădată este demonstrat că s-au găsit, cu atât mai mult pentru susținerea unui act normativ care nu face altceva decât să aducă respect și echitate pentru români”,  a declarat ministrul Muncii pentru hotnews.ro.

Care va fi cea mai mică pensie din România

Pensiile vor fi majorate de două ori în anul 2024, prima data la data de 1 ianuarie 2024, atunci când toate pensiile vor fi indexate la rata inflației, care este de 13,8%, iar a doua oară vor fi

majorate în luna septembrie când pensiile vor fi recalculate. În unele cazuri însă, pensiile ar putea beneficia de majorări de doar 1%.

„Vom avea pensii care vor crește poate cu 1%, pensii care vor crește cu 80%. Sunt simulări făcute de colegii noștri de la Casa Națională de Pensii cu persoane care se află acum în indemnizația minimă socială și care, pe calculele noastre, vor avea o creștere de 87% ”, a mai spus Bucura Oprescu.

Ministrul a informat că niciun pensionar din România nu va primi lunar mai puțin de 1.281 lei, care reprezintă indemnizația minimă socială. Simona Bucura Oprescu a sugerat faptul că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării.