Ministrul Muncii anunţă ce se întâmplă cu pensiile speciale în 2022: „Problema a fost folosită politic”

Ministrul Muncii a făcut noi precizări privind pensiile speciale. Marius Budăi a declarat că până acum problema pensiilor speciale a fost abordată doar din punct de vedere politic, pentru a câştiga voturi.

18 apr. 2022, 21:31
Ministrul Muncii anunţă ce se întâmplă cu pensiile speciale în 2022: „Problema a fost folosită politic”

Pensii speciale 2022. Ministrul Muncii a declarat că aşteaptă din partea celorlaţi miniştri să găsească soluţii pentru a rezolva problema pensiilor speciale.

Pensii speciale 2022. Anunţul ministrului Muncii: S-a abordat problema pensiilor speciale doar din punct de vedere politic, niciodată profesional

Marius Budăi a declarat că vrea să rezolve inechităţile din sistemul de pensii şi că aşteaptă soluţii din partea celorlalţi ministri pentru reforma din domeniile lor.

Citeşte şi Pensii 2022. Ministrul Muncii, veste bună pentru 5 milioane de pensionari

„Eu, în calitate de ministru al Muncii, vreau rezolvarea inechităților din sistemul contributiv și aștept ceilalți miniștri să găsească soluții pentru reforma din domeniile lor. Să găsească soluții, să vină cu reforma la care o parte din ei erau la guvernare și a fost asumată în PNRR. Este o reformă asumată de stat. Eu fac partea mea de reformă, adică partea de pensii contributive. Fiecare ministru trebuie să vină cu partea lui de reformă”, a declarat ministrul Muncii, potrivit Digi24. 

Marius Budăi spune că până acum „problema pensiilor speciale” a fost folosită de politicieni doar pentru a câştiga voturi.

„S-a abordat problema pensiilor speciale doar din punct de vedere politic, niciodată profesional. Cum a dat bine la public s-a folosit sărăcia oamenilor. Îi spui unui cetățean că are unul pensia de 20 de ori mai mare ca tine, ca să îi abați atenția că tu nu îi majorezi pensia. Dar nu îi spui care e situația, să faci o paralelă, să spui că armata, de exemplu, e în strânsă legătură cu NATO. Nu s-a explicat pentru că s-a folosit din punct de vedere politic, să produci emoție și să culegi voturi. Mai era un coleg care acum e și coleg de alianță cu mine, care spunea că le desființează în 30 de zile”, a spus ministrul Muncii.

Reamintim că în Planul Național de Redresare și Reziliență, România și-a asumat ca până la finalul acestui an să vină cu un nou cadru legislativ care să alinieze pensiile speciale la principiul contributivității. Astfel, nicio pensie nu ar trebui să fie mai mare decât venitul obținut în perioada în care persoana era angajată, ceea ce ar trebui să ducă la reducerea cheltuielilor cu aceste categorii de pensii.

Citeşte şi Pensia minimă de 2.000 de lei! Cine este politicianul care susţine că poate aduce 1,5 miliarde de euro la pensii, fără să atingă un leu din buget


loading...
Partenerii noștri