Ministrul Muncii anunță modificarea legii salarizării. „Sporul poate fi acordat în sumă fixă la salariul de bază”

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că se pregătește un proiect de lege care va modifica legea salarizării unitare a bugetarilor.

28 ian. 2021, 12:58
Ministrul Muncii anunță modificarea legii salarizării. „Sporul poate fi acordat în sumă fixă la salariul de bază”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat în ce constau modificările pe care le propune, privind plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază al bugetarilor.

Este vorba despre ”reajustarea” numărului de sporuri pe care le poate primi un angajat în sectorul public, precum și stabilirea unora dintre aceste sporuri ca sumă fixă, și nu procent din salariul de bază.

„Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public e, de asemenea, o prioritate a Ministerului Muncii şi spun neunitare pentru că şi aici este o inechitate şi în sistemul de salarizare în sistemul public, de aceea pentru această problemă avem un alt grup de specialişti care vor finaliza o variantă de proiect de lege, care va fi trimis în Parlament, care să se refere la plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază.

Proiectul va reajusta numărul de sporuri din sistemul de faţă şi cuantumul unor sporuri pe care le avem în momentul de faţă, unele dintre ele într-un mod cât se poate de evident poate fi acordat în sumă fixă la salariul de bază. Şi de asemenea în grila de salarizare vor reaşeza salariile de bază într-o erarhie aşa cum prevedea de fapt legea de bază”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a mai spus că proiectul de lege vizează refacerea ierarhiei salariilor în mediul bugetar: ”în grila de bază vom reașeza salariul de bază într-o ierarhie, așa cum prevedea legea inițială, care a fost distorsionată ulterior fie prin modificări legislative, fie prin decizii ale instanțelor”.

Citiți și ALOCAȚII 2021. Când va avea loc cea de-a doua majorare a alocațiilor

Citește și Creşte vârsta de pensionare în România. „Trebuie să existe opţiunea pensionării la 70 de ani”. Raluca Turcan lovește puternic în bătrânii României