Ministrul Muncii, anunţul care îi vizează pe toţi pensionarii. Ce s-a întâmplat cu plata pensiilor

Ministrul Muncii anunţă că toţi românii şi-au primit pensiile vineri, 14 ianuarie, cu o zi mai devreme decât era programat. Marius Budăi transmite că a fost plătit şi ajutorul de 1200 de lei pentru pensionarii cu venituri mici.

17 ian. 2022, 13:37
Ministrul Muncii, anunţul care îi vizează pe toţi pensionarii. Ce s-a întâmplat cu plata pensiilor

Ministrul Muncii, anunţul care îi vizează pe toţi pensionarii. Marius Budăi a anunţat că plata pensiilor s-a finalizat pe 14 ianuarie, mai devreme decât era programat.

Ministrul Muncii, anunţul care îi vizează pe toţi pensionarii

Citeşte şi PENSII 2022. S-a decis IMPOZITAREA pensiilor, cu cât scad veniturile pensionarilor

„Plata pensiilor s-a finalizat vineri, 14 ianuarie, cu o zi mai devreme decât era programat, deşi a început cu întârzierea specifică lunii ianuarie! În luna ianuarie a fost plătit şi ajutorul de 1.200 de lei pentru pensionarii care primesc între 1.000 şi 1.600 de lei pensie. Mulţumesc tuturor pentru implicare! Ne ţinem de cuvânt”, a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

Alături de acest mesaj, ministrul a postat şi un talon de pensie potrivit căruia punctul de pensie este de 1.586 lei.

Marius Budăi anunţă schimbarea formulei pentru majorarea pensiilor.

”Am primit mesaje inclusiv de la seniorii României . Trebuie să conștientizăm unde suntem în România cu avalanșa de prețuri, de scumpiri, cu ce se întâmplă în Energie. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă PSD nu ar fi militat pentru pachetul social. Trebuie să avem grija cea mai mare pentru românii vulnerabile.

Despre majorările acestea, gândim o formulă. Avem anumite condiționalități de respectat. Una e procentul de plată din PNRR și introducerea pensiilor în baza unor legi speciale. Ne vom bate în continuare. Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare.

Rezolvarea inechităților se va rezolva și prin legea, dar ne trebuie și efortul bugetar care să vină din spate să susțină acest impact bugetar. Eu mă feresc de termene pe care nu le putem respecta. Recalcularea pensiilor, trebuie să facem pași mici și etapizați.

Din 2035 vorbim, avem o precizare când se va duce vârsta de pensionare la femei de 63 de ani. E practic imposibil acum să creștem vârsta de pensionare acum. Ne uităm spre speranța de viață sănătoasă a României.  Pensia minimă nu va fi legată de salariul minim, nu au fost discuții pe această temă. Au fost specialiști care au spus că legea pensiei actuale este foarte bună, o vom îmbunătăți dacă este nevoie. Formula de calcul cea nouă a fost formulată cu ajutorul specialiștilor.”, a declarat Marius Budăi, în exclusivitate pentru România TV.

Citeşte şi EXCLUSIV Marius Budăi: „Avem 2,5 milioane de români cu pensii până în 1.600 de lei şi noi punem în PNRR un impact bugetar cu plata pensiilor de maximum 9,4%, să îi lăsăm pe oamenii ăştia tot săraci”


loading...
Partenerii noștri