Ministrul Muncii avertizează: Există vulnerabilităţi la softurile Casei de Sănătate, Casei de Pensii şi Revisal

Publicat: Marţi, 07 Ianuarie 2020 22:57 // Actualizat: Marţi, 07 Ianuarie 2020 22:57 // Sursa: romaniatv.net

Programele soft cu care lucrează platformele Casei de Sănătate, Casei de Pensii, Revisal, ANOFM au toate vulnerabilităţi, astfel că este nevoie de un efort strategic naţional pentru aceste infrastructuri critice, astfel încât oamenii să nu stea cu spaimă că pierd ceva din banii pe care trebuie să îi primească, a declarat marţi ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Foto: facebook.com

"Discuţiile pe care le-am avut cu pensionarii, respectiv cu angajaţii Caselor Judeţene de Pensii, mi-au arătat că toate aceste platforme, toate aceste softuri, şi în ceea ce priveşte Casa de Pensii, şi în ceea ce priveşte ANOFM, şi în ceea ce priveşte Revisal, toate au vulnerabilităţi. Cred că trebuie să facem un efort strategic naţional pentru aceste infrastructuri critice, ca să nu stăm cu spaima în fiecare zi că eşti asigurat la Casa de Sănătate, că şi acolo este o vulnerabilitate, că eşti un om care are dreptul să primească tot ce trebuie să primească la pensie şi nu să stea cu frica în sân că în momentul în care ajunge (la momentul pensionării, n.r.) se întâmplă cu ceva în soft şi cine ştie ce se pierde, cine ştie ce apare...Aşa ceva este inadmisibil şi, repet, am preferat să abordez problema tehnic", a afirmat Violeta Alexandru, la Digi 24.

Ministrul Muncii a subliniat că lipsa de informatizare în instituţiile statului produce României în fiecare an costuri tot mai mari.

"Problema nivelului precar în care suntem ca ţară în ceea ce priveşte informatizarea ne costă de la an la an din ce în ce mai mult. E adevărat că nu mai avem cărţi de muncă, dar avem contracte individuale de muncă, ele sunt înregistrate în Revisal. Pe măsură ce am evidenţa acestor probleme, le şi rezolv. Nu mă uit la ele, nu mă minunez, nu mă ascund de ele, pe măsură ce le văd le şi rezolv", a precizat Violeta Alexandru, notează Agerpres.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministerul Muncii revisal Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 ian 11:20
Răspunde | Votează email 0 email
https
Nu are https cu lacatul inchis !
08 ian 10:49
Răspunde | Votează email 0 email
dan
Pune osu' la treaba loaza! Nu face constastari pe care le poate face si un analfabet functional ca Iohannis! La munca javrelor! Ati vrut guvernare, puneti mana si faceti ceea ce trebuie, nu va plangeti ca pizdele!
08 ian 09:03
Răspunde | Votează email 0 email
ha,ha,ha
"Nu mă uit la ele, nu mă minunez, nu mă ascund de ele, pe măsură ce le văd le şi rezolv", a precizat Violeta Alexandru" Oare cata prostie incape in mintea cu doi neuroni a useristei asteia?
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H