Ministrul Muncii îl contrazice pe Boloş pe tema impactului bugetar al creşterii pensiilor: „Ceea ce se rostogoleşte acum este fals”

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu a avut joi, înainte de şedinţa de Guvern, o reacţie la nemulţumirile venite dinspre PNL referitor la noua lege a pensiilor.

09 nov. 2023, 14:48
Ministrul Muncii îl contrazice pe Boloş pe tema impactului bugetar al creşterii pensiilor: „Ceea ce se rostogoleşte acum este fals”

Simona Bucura Oprescu a precizat că ceea ce circulă nu are legătură cu realitatea şi că a explicat în comisia de muncă care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, aproximativ 55 de miliarde lei.

Ministrul Muncii a spus la Guvern că ”ceea ce circulă nu are nicio legătură cu realitatea”.

”Luni am fost în comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, puteţi să luaţi înregistrarea, şi în comisia pentru muncă, pe datele pe care noi le aveam, am explicat care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, absolut corect, aproximativ 55 de miliarde lei noi”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

”Asta înseamnă că ceea ce se rostogoleşte acum este fals, aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie”, a precizat ministrul Muncii.

Ea a precizat că ministerul va da toate cifrele, pentru impactul  bugetar.

Citeşte şi: Legea pensiilor pe masa Guvernului după ce Boloş a fost convins să semneze proiectul. Ciolacu: Vor fi eliminate toate inechităţile din sistem

”Vă dau fişa financiară a proiectului, astfel încât dumneavoastră să vedeţi exact care este impactul. Faţă de majorarea cu 13,8 %, care majorare oricum era prevăzută şi pe actuala formulă a legii, impactul suplimentar este de 10 miliarde”, a spus ministrul Muncii.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, că este nevoie de o clarificare pe legea pensiilor, după ce aseară au apărut informaţii în spaţiul public de la doamna ministru Bucura că impactul ar fi de 55,6 miliarde de lei iar din calculele de la Ministerul de Finanţe suma este diferită.

El a precizat că este un impact mare pe care trebuie să şi-l asume cu date concrete şi să existe sustenabilitate pentru această decizie. La cifrele anunţate aseară de 55,6 miliarde impactul este de aproximativ 3 % din PIB ceea ce este enorm de mult şi trebuie să identificăm sursele de finanţare, a mai spus liderul PNL.

Citeşte şi: O categorie de pensionari nu va primi niciun leu în plus la recalculare. Cum s-a ajuns în această situaţie