Ministrul Muncii Marius Budăi, veşti bune pentru 12 milioane de români. Luni se face anunţul oficial

PSD a anunţat un nou "pachet social" ce urmează a fi implementat pentru a-i ajuta pe cetăţenii vulnerabili, în contextul creşterii vertiginoase a preţurilor, iar ministrul Muncii Marius Budăi dă asigurări că se aşteaptă doar un consens în coaliţie pe forma acestui pachet, urmând ca apoi să fie aprobat în cel mai scurt timp.

08 apr. 2022, 16:42
Ministrul Muncii Marius Budăi, veşti bune pentru 12 milioane de români. Luni se face anunţul oficial

Marius Budăi, care a vorbit vineri şi în faţa sindicaliştilor din Blocul Naţional Sindical, a declarat că un acord în coaliţie pe noile pachete, unul social şi unul economic, este cel mai probabil să fie atins la şedinţa de luni, urmând ca în cel mai scurt timp să fie şi aprobat şi să intre în vigoare.

„Guvernul a mai luat în luna ianuarie un pachet social pe care l-am implementat  şi venim şi cu acest pachet de măsuri şi, dacă va mai fi cazul vom veni şi cu  alt pachet de măsuri. Noi suntem puşi aici să avem grijă de cetăţenii români. Decizia finală va fi luată în coaliţia politică. Noi ne dorim cât mai repede. Nu am fost la ultima şedinţă de Coaliţie politică, dar din câte ştiu eu, suntem cam pe forma finală. Este îndemâna noastră, a miniştrilor, atunci când primim dispoziţie de la coaliţia politică, să implementăm acele măsuri într-un timp cât mai scurt”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul Muncii Marius Budăi i-a invitat miercuri pe reprezentanții sindicatelor să fie parteneri în implementarea reformelor din PNRR.

„Să ne asigurăm împreună că reforma legii salarizării, reforma legii pensiilor nu vor duce la sărăcirea cetățenilor români. Fac aici apel la toate sindicatele, la toate patronatele, dacă am fost cu toții excluși din negocierea PNRR, vă invit acum să fiți parteneri în implementarea reformelor din PNRR, să ne asigurăm împreună că reforma legii salarizării, reforma legii pensiilor nu vor duce la sărăcirea cetățenilor români.

Suntem aici ca împreună, prin dialog social, să rezolvăm ceea ce dumneavoastră reclamați și reclamați pe bună dreptate. Începând de săptămâna viitoare vom implementa câteva măsuri care să vină în primul și în primul rând în sprijinul categoriilor vulnerabile. Vă vom invita la dialog pentru implementarea finală”, a spus ministrul Muncii la mitingul BNS.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, veste bună despre pachetul social anunţat de Guvern. „Vrem să protejăm cetăţenii vulnerabili şi să diminuăm impactul efectelor crizei generate de creşterea preţurilor”

Sindicaliștii de la BNS cer adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice și sociale ale războiului din Ucraina, măsuri pentru securitatea energetică și alimentară a României, precum și reluarea aplicării Legii-cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Printre măsurile care vor fi luate se numără voucherele pentru alimente, voucherele pentru elevii cu burse sociale, creşterea valorii tichetelor de masă şi a sumelor pentru pacienţii din spitale şi la copiii din centrele de plasament, pentru că preţurile au fost majorate şi alocaţia de hrană nu mai e suficientă.

Pentru tot ceea ce am gândit sunt undeva până în jur de 12 milioane de români, deci practic peste jumătate din cetățenii acestei țări vor beneficia de aceste măsuri, măsuri cumulate atât pentru copii pentru a preveni abandonul școlar, măsuri pentru salariați. Trebuie sa luăm o decizie luni să vedem cu voucherul pentru pensionari până la ce valoare ne oprim, la valoarea pensiei mă refer. Pentru dublarea valorii hranei din spitale, în centrele de plasament iarăși se majorează valoarea zilnică a hranei”, declară Marius Budăi.

„Suntem în discuție cu Comisia Europeana să relocăm niște bani din finanțările de fonduri europene, bani care și așa nu se vor cheltui până la sfârșit de 2023. Grija noastră este pentru categoriile cele mai vulnerabile. Aici trebuie să acționăm în primă fază”, a subliniat acesta.

Citeşte şi: Florin Cîţu, avertisment terifiant pentru români. „Acum se recunoaşte că este o criză. Trebuie luate nişte măsuri acum care să stopeze căderea economiei”