Ministrul Muncii: „Nu suntem la piaţă. Profesorii au ajuns la salariile maxime”. Sindicaliştii îi cer demisia lui Marius Budăi

Ministrul Muncii a spus că salariile profesorilor nu pot fi majorate pentru că astfel, România riscă să piardă atragerea fondurilor din PNRR.

27 mai 2023, 23:21
Ministrul Muncii: „Nu suntem la piaţă. Profesorii au ajuns la salariile maxime”. Sindicaliştii îi cer demisia lui Marius Budăi
Marius Budăi nu vrea tocmeală ca la târg pe salariile profesorilor. Ministrul Muncii lucrează la OUG: „ Nu tratăm educația ca la piață: mai pune tu, mai dau eu și vedem unde am ajuns”

Marius Budăi a declarat în contextul grevelor făcute de profesori pentru salarii mai mari, că nu tratează educația ca la piață și că salariile profesorilor nu pot fi majorate până la 1 ianuarie 2024, pentru că astfel România ar pierde fondurile din PNRR.

„Nu tratăm educația ca la piață. Dumnealor sunt cu grila de salarizare la nivel de 2022. Faptul că legea salarizării este la reformă în PNRR, ne pune în situația ca de acum, până la 1 ianuarie când vrem să intre în vigoare noua lege a salarizării, să nu putem opera modificări, asupra anexelor legii, adică să ieșim de peste nivelul de 2022.

Greva profesorilor se prelungeşte. Sindicatele îţi menţin solicitarea de majorare a salariilor cu 25%. Funeriu: „În ăştia nouă ani li s-au livrat profesori cu cuţitul la beregată. Ăsta este rezultatul a nouă ani de România Educată”

Noi am dat în 2022 foarte bine majorări, și acum la început de an, care au adus cadrele didactice la nivelul din 2022, însă pe această perioadă, dacă am face acest lucru, se pune în pericol atragerea fondurilor din PNRR”, a declarat ministrul Muncii.

Fenechiu și Nistor (FSE), dispută după declarațiile ministrului: Ar trebui să-și dea demisia!

„Cu siguranță salariile nu sunt suficiente. Eu nu o să comentez declarațiile ministrului. În primul rând, ministrul vorbește din perspectiva lui. În al doilea rând, nu fac parte din același partid cu ministrul și nu am mandat de la partid să validez sau invalidez opinia sa. Însă PNL consideră că profesorii trebuie să aibă lefuri în concordanță cu importanța pe care le-o acordăm”, a spus Daniel Fenechiu.

„Știți ceva? Am următoarea rugăminte: îl rog pe domnul Fenechiu să-și ia perspectiva și să meargă cu ea la partid și să i-o dea și domnului de la Ministerul Muncii, domnul care are o problemă legată de educație. Cum ai tupeul să declari, atunci când ai 200.000 de salariați din învățământ în grevă, că nu suntem la piață cu «mai dă, mai ia»?”, a izbucnit Marius Nistor.

Marius Budăi, veşti proaste salariile profesorilor: „Nu se poate da OUG de pe o zi pe alta, nu se fac oferte la televizor”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” Marius Nistor a afirmat că greva profesorilor continuă şi că angajaţii din sistemul de învăţământ menţin solicitările privind majorări salariale cu 25%. El a adăugat că reprezentanţii protestatarilor nu au fost chemaţi la noi negocieri cu Guvernul.