Ministrul Muncii: „Pensiile vor fi plătite şi majorate în 2019. Preşedintele a trimis un consilier ca să nu se facă de râs”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a reacționat dur după ce președintele României a transmis prin vocea consilierului prezidențial pe probleme economice, Cosmin Marinescu, că din calculele Administrației Prezidențiale pensiile nu vor putea fi plătite în 2019 așa cum arată acum Bugetul de stat pe 2019.

08 mart. 2019, 11:54
Ministrul Muncii: „Pensiile vor fi plătite şi majorate în 2019. Preşedintele a trimis un consilier ca să nu se facă de râs”

„Asigur pensionarii că nu vor fi sincope. Pensiile vor fi plătite și mărite în 2019 conform cu Programul de guvernare și a celor convenite. Nu doar pensiile vor putea fi plătite ci și alocațiile pentru copii și toate celelalte obligații asumate”, a spus ministrul Muncii într-o intervenție telefonica la Antena 3.

Ministrul a estimat că „președintele Iohannis nu a vrut să se facă de râs și și-a pus un consilier să spună aceste prostii.”

Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu a declarat, vineri, că există pericolul ca banii destinați pensiilor să fie insuficienți, calculele indicând faptul că sumele pentru aceste plăți su fost subestimate în proiectul de buget pe 2019.

„În proiectul de buget pus în dezbatere publică pe 31 ianuarie cheltuielile cu pensiile din bugetul asigurărilor sociale de stat erau prevăzute la 69,3 miliarde de lei. După doar o săptămână în bugetul adoptat de guvern în 8 februarie cheltuielile cu pensiile au devenit 68,1 miliarde lei, deci cu 1,2 miliarde lei mai puțin. Aceste prevederi au fost apoi votate în Parlament pe 15 februarie. Este deosebit de importantă clarificarea acestei situații care poate arăta că banii din buget nu asigură necesarul pentru plata tuturor pensiilor. Calculele ne arată cheltuieli cu pensiile subestimate cu circa 1,4 miliarde lei”, a declarat consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

El a mai spus că o estimare se poate face luând în considerare cheltuielile cu pensiile din ultimele două luni ale anului precedent.


loading...