Copiii din familiile nevoiaşe ar putea primi GRATUIT rechizite şcolare, din 2016

Ministrul Marius Nica a declarat, miercuri seara, la România TV că elevii care provin din familii defavorizate ar putea primi gratuit rechizite şcolare din 2016.

21 oct. 2015, 19:13
Copiii din familiile nevoiaşe ar putea primi GRATUIT rechizite şcolare, din 2016

„Am obţinut aprobare de la Comisie ca de anul viitor în acest program (n.r. programul de ajutoare alimentare de la UE) să intre şi rechizitele pentru copiii din familiile defavorizate ca să le poată primi în mod gratuit pentru anul şcolar. Trebuie să vedem ce criterii stabilim. S-a luat în calcul venituri sub 450 de lei. O să vedem cum îi încadrăm pe acei copii pentru a deveni beneficiarii eligibili a acestui program. Este această variantă ca la anul să avem achiziţionate rechizite şcolare”, a precizat ministrul Fondurilor Europene Marius Nica la România TV.

Citeşte şi: Controale OPC la magazinele cu rechizite. Ce NEREGULI au descoperit inspectorii VIDEO

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat luni că anul 2015 a însemnat pentru cadrele didactice din România o creștere salarială ce totalizează 26,78%, care însă nu este suficientă, iar pentru a spori calitatea educației este nevoie, în principal, de curriculum revizuit, de manuale școlare, de infrastructură școlară, dar mai ales de cadre didactice bine pregătite.