Ministrul olandez Wopke Hoekstra surprins de bombe în Kiev și nevoit să se ascundă în buncăr

Două persoane au fost ucise în Polonia de rachete ruseşti care au căzut pe teritoriul acestei ţări membre NATO, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane, anunţă ”The Guardian”.

15 nov. 2022, 22:31
Ministrul olandez Wopke Hoekstra surprins de bombe în Kiev și nevoit să se ascundă în buncăr

Ministrul olandez de Externe Wopke Hoekstra, aflat în vizită la Kiev, a fost nevoit să se adăpostească într-un buncăr din capitala ucraineană, după ce au răsunat alarmele antiaeriene prevestind un val de atacuri cu rachete din partea Rusiei.

Wopke Hoekstra a sosit marţi dimineaţă la Kiev pentru o întrevedere cu oficialii ucraineni şi a vizitat alături de omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, monumentul comemorativ al Holodomor, genocidul prin înfometare la care ucrainenii au fost condamnaţi de Stalin.

Potop de rachete în Ucraina. Lavrov anunţă că ţinta e Zelenski: „Occidentul trebuie să-l disciplineze!”
În capitala ucraineană s-au auzit marţi după-amiază explozii puternice, la câteva zeci de minute după ce au început să sune alarmele antiaeriene. Mai multe clădiri rezidenţiale au fost lovite de rachete ruseşti în cartierul Pecersk din Kiev, care se află în apropiere de sediul administraţiei prezidenţiale.

Sirenele de avertizare au răsunat, de altfel, pe întreg teritoriul Ucrainei în ceea ce pare a fi un nou atac concertat al Rusiei, care vizează infrastructura energetică a ţării. Mai multe regiuni au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Rusia neagă că a lovit teritoriul NATO: „Sunt o provocare deliberată pentru escaladarea situaţiei”
Atacul cu rachete de marţi, arată din nou ”voinţa” preşedintelui rus Vladimir ”de a recurge la metode criminale”, a comentat ministrul olandez de externe. Important este să ne uităm la ce face, nu la ce zice Rusia, a declarat el pentru CNN.

”Nu poate exista decât un singur răspuns la acest lucru: trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina, să continuăm să livrăm arme, să continuăm să facem dreptate, să continuăm furnizarea ajutorului umanitar”, a subliniat oficialul olandez.

El a mai spus că atacul cu rachete al forţelor ruseşti la care a asistat ”este un enorm factor motivaţional de a rămâne solidari, umăr lângă umăr”.