Potop de rachete în Ucraina. Lavrov anunţă că ţinta e Zelenski: „Occidentul trebuie să-l disciplineze!”

Situaţie critică în Ucraina, după ce peste 100 de rachete ruseşti au vizat marţi infrastructura energetică de pe întreg teritoriul ţării. 7 milioane de persoane nu au energie electrică

15 nov. 2022, 21:37
Potop de rachete în Ucraina. Lavrov anunţă că ţinta e Zelenski: „Occidentul trebuie să-l disciplineze!”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marți, la conferința de presă susţinută marți, în marja summitului G20, că liderul ucrainean trebuie „disciplinat” de Occident pentru a se ajunge la un acord de pace, conform Interfax, scrie Rador.

”În ceea ce privește informaţiile conform cărora americanii ar pregăti negocierile: astfel de zvonuri apar în permanenţă și apoi dispar cu același succes, iar noi nu mai reacționăm la aşa ceva”, a spus Lavrov,. ”Dorim să vedem probe evidente, potrivit cărora Occidentul este la modul serios interesat să-l disciplineze pe Zelenski și să-i explice că această situaţie nu mai poate continua, că acaestă situaţie nu este în interesul poporului ucrainean”, a adăugat el.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu, ultimele detalii despre discuţiile din coaliţie privind pensiile, facturile românilor la energie şi rotaţia premierilor VIDEO
El a menționat că discursul de 20 de minute al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de la summitul G20, care a fost difuzat de pe o înregistrare, indică faptul că ”deocamdată, el nu ascultă de niciun sfat venit de la occidentali”.

Rachetele ruseşti au lovit Polonia, ţară NATO. Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare

În replică, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională din Ucraina, Oleksi Danilov, sfătuiește Kremlinul să îndeplinească toate cele 10 condiții anunţate de președintele Volodimir Zelenski şi să facă acest lucru cât mai curând posibil, „fiindcă poziția se poate schimba”.

„Rusia nu ar trebui să piardă timpul. Cu cât Kremlinul sabotează mai mult timp cele 10 condiții de pace ale președintelui Zelenski, cu atât situația pentru Kremlin este mai catastrofală și poziția Ucrainei mai dură”, a scris Danilov pe Twitter. Acesta și-a exprimat încrederea că „planul de pace al președintelui Zelenski va fi implementat în totalitate și la termen”.

Război în Ucraina. Bombardamente masive în multe oraşe, pene masive de curent în toată ţara

În cadrul unei intervenţii online la summitul G20, președintele Volodimir Zelenski a prezentat un plan conţinând 10 puncte care ar trebui să oprească agresiunea rusă și să asigure securitatea Ucrainei. Printre acestea se numără retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei și încetarea ostilităților, precum și crearea unui tribunal special pentru crimele Rusiei împotriva Ucrainei și plata despăgubirilor.