Au început negocierile de pace! Condițiile obligatorii cerute de Zelenski lui Putin au fost făcute publice. Rusia urmează să facă următorul pas

Războiul din Ucraina e departe de a se încheia. Volodimir Zelenski cere negocieri de pace și totodată, îi solicită „țarului de la Moscova" să elibereze teritoriile cucerite.

08 nov. 2022, 21:54
Au început negocierile de pace! Condițiile obligatorii cerute de Zelenski lui Putin au fost făcute publice. Rusia urmează să facă următorul pas

Volodimir Zelenski cere negocieri de pace, dar în propriile condiții. Președintele de la Kiev i-a cerut lui Vladimir Putin, printre altele, eliberarea teritoriilor confiscate de Rusia și pedepsirea criminalilor de război.

Condițiile lui Volodimir Zelenski au fost anunțate în presa internațională. El mai solicită ca Rusia să plătească despăgubiri și să ofere garanții că nu vor mai încerca să confiște din teritoriile Ucrainei.

 

Mesajul lui Volodimir Zelenski

 

Informația vine după ce Volodimir Zelenski a vorbit, din nou, despre „negocieri de pace autentice”.

„Principalul lucru pentru noi este să informăm lumea cu privire la agresiunea continuă a Rusiei, la influenţa destabilizatoare pe care o exercită Rusia. Atunci când lumea se concentrează pe combaterea războiului, a crizelor energetice şi alimentare, pe distrugerea relaţiilor internaţionale obişnuite, agenda climatică suferă în mod clar. Iar distrugerea climei nu poate fi cumva pusă în aşteptare.

Prin urmare, oricine este serios în ceea ce priveşte agenda climatică ar trebui să fie serios şi în ceea ce priveşte necesitatea de a opri imediat agresiunea rusă, de a ne restabili integritatea teritorială şi de a forţa Rusia să poarte negocieri de pace autentice. În astfel de negocieri, pe care le-am propus în mod repetat şi la care am primit întotdeauna răspunsuri nebuneşti din partea Rusiei prin noi atacuri teroriste, bombardamente sau şantaj.

Încă o dată – restabilirea integrităţii teritoriale, respectarea Cartei ONU, despăgubiri pentru toate daunele cauzate de război, pedepsirea fiecărui criminal de război şi garanţii că acest lucru nu se va mai întâmpla. Acestea sunt condiţii complet de înţeles”, a declarat Volodimir Zelenski.