Ministrul Sănătăţii anunţă că începe testarea cadrelor medicale de la Spitalul din Suceava:Cine va fi apt de muncă va începe să lucreze

Ministrul Sănătăţii a anunţat că sâmbătă va începe testarea pentru tot personalul medical de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Nelu Tătaru a precizat că cine va fi apt de muncă va începe să lucreze. 

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 10:42
Ministrul Sănătăţii anunţă că începe testarea cadrelor medicale de la Spitalul din Suceava:Cine va fi apt de muncă va începe să lucreze

„La Suceava lucrurile încep să intre pe făgaşul normal. Am cerut noului secretar de stat Paul Oprea să rămână în localitate şi să coordoneze echipele. Deja în această dimineaţă am anunţat că au fost refăcute circuitele în tot spitalul. Mâine va începe testarea pentru tot personalul medical.

Cine va fi apt de muncă va începe să lucreze. Va fi pus în funcţiune şi un al treilea aparat de diagnostic Real Time PCR, astfel încât să ajungă la realizarea unui număr de 120 de teste pe zi. Vrem să eliminăm astfel lista de teste aflate în aşteptare nelucrate. În acest moment sunt 150 de teste”, a declarat Nelu Tătaru, vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost militarizat, iar de vineri armata intervine și în oraș. Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a anunțat în cadrul ședinței de guvern de joi după-amiază că o echipă de specialişti de la Unitatea militară de decontaminare de la Huşi va începe de vineri o acţiune de dezinfecţie în municipiul Suceava şi în împrejurimi.

Nu s-a anunțat cât va dura acțiunea și ce presupune exact, dar probabil că armata va colabora cu autoritățile locale în această acțiune de dezinfecție.

Citeşte şi Nelu Tătaru, mesaj pentru medici: „Fraţii mei, România are nevoie de voi”