Ministrul Sănătăţii: Apa fiartă măreşte concentraţia de clor

Publicat: Joi, 31 Ianuarie 2019 14:11 // Actualizat: Joi, 31 Ianuarie 2019 14:11 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, recomandă în continuare prudenţă în folosirea apei de la robinet, în special în sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei, punctând că apa, prin fierbere, măreşte concentraţia de clor, iar gustul se simte mult mai pregnant.

"Este decizia mamelor dacă folosesc apa pentru spălarea copiilor sau nu, noi am dat recomandări. (...) Eu, personal, recomand multă grijă. (...) În acest moment, pentru sectoarele 5 şi 6, pentru că acolo s-a constatat o depăşire a concentraţiei de clor", a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Sorina Pintea a precizat că a primit fotografii de la o persoană care avea o boală rară şi care a folosit apă cu concentraţie mare de clor, iar persoana respectivă "a avut manifestări ciudate". "Apoi, am primit telefonic informaţia de la o persoană care are astm că a avut probleme. De aceea am făcut aceste recomandări", a explicat Pintea.

Citeşte şi: Gabriela Firea ameninţă cu rezilierea contractului cu APA Nova. Edilul a trimis SCRISORI preşedintelui Iohannis şi SRI

De asemenea, ministrul Sănătăţii a recomandat ca apa de la robinet să nu fie folosită la gătit pentru că apa fiartă măreşte concentraţia de clor, iar gustul se simte mult mai pregnant.

Citeşte şi:  Scandalul apei potabile în Bucureşti. Gabriela Firea trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Apa Nova


Potrivit ministrului, în cursul zilei de miercuri, DSP Bucureşti a primit mai multe sesizări de la cetăţeni care locuiau în sectoarele 5 şi 6 privitor la calitatea apei potabile. "În sensul că apa prezenta un gust şi un miros puternic de clor, prezenta un gust de metale grele. În acel moment, conducerea DSP a luat legătura cu Apa Nova comunicându-i aceste aspecte şi cerându-i să posteze pe site-ul propriu amănunte legate de calitatea apei potabile, precum şi buletine de analiză din data de 29 ianuarie, pentru că zilnic se recoltează probe. Inspectorii DSP au prelevat probe pe care le-au analizat, constatând o depăşire a nivelului de clor peste limitele legale admise. De asemenea, acest lucru a fost comunicat firmei Apa Nova împreună cu o adresă prin care i se cerea acesteia să posteze pe site că depăşirile de clor sunt peste limitele legale admise şi că se recomandă nefolosirea în acest moment a apei. Lucru care nu s-a întâmplat", a precizat Sorina Pintea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Apa Nova apă potabilă Bucureşti Sorina Pintea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
10 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H