Ministrul Sănătăţii cere anchetă la Iaşi pentru cazul tinerei operate de trei ori într-o singură zi

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat vineri o anchetă în cazul unei tinere care, după ce a fost operată la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi, se află în comă indusă şi primeşte îngrijiri medicale într-o altă unitate sanitară.

28 mart. 2014, 10:10
Ministrul Sănătăţii cere anchetă la Iaşi pentru cazul tinerei operate de trei ori într-o singură zi

„Având în vedere faptul că Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna” Iaşi este o unitate descentralizată, verificările vor fi efectuate de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, împreună cu o echipă de control a Consiliului Judeţean Iaşi, în subordinea căruia se află unitatea sanitară”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi: O tânără se află în stare critică, după ce a fost operată de trei ori în aceeaşi zi

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii va solicita reprezentanţilor Colegiului Medicilor din România să evalueze situaţia acestui caz.

Citeşte şi Maternitatea Rădăuţi rămâne închisă din cauza noii infecţii cu stafilococ auriu

Totul a început în urmă cu două săptămâni, când femeia a primit un tratament pentru eliminarea sarcinii, informează România TV. Pentru că s-a simţit foarte rău, a revenit la spitalul Elena Doamna din Iaşi unde a fost operată de urgenţă. Intervenţia a fost repetată de încă două ori.

„A observat la laparoscop o cantitate considerabilă de sânge şi a hotărât să schimbe operaţia într-una clasică”, a spus prietenul fetei.

Aceasta a fost cea de-a doua intervenţie chirurgicală, iar a doua zi de dimineaţă a urmat a treia. Fata a fost transferată în comă la Maternitatea Sfântul Spiridon din Iaşi. Mama tinerei, disperată, a ajuns într-un suflet din Italia şi spune că deja a depus plângere la Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi Neglijenţă revoltătoare. Opt bebeluşi au fost îmbolnăviţi chiar de angajaţii de la maternitate

„La maternitatea Elena Doamna s-a greşit tot, tot, tot”, a spus mama tinerei.

Rudele fetei îl acuză pe medicul care a operat-o de neglijenţă. Mai mult decât atât, ele susţin că medicul ar fi recunoscut şi şi-ar fi cerut chiar şi scuze.

„Îi pare foarte foarte rău ce s-a întâmplat. A dat de înţeles. A zis că nu a vrut sa se ajunga aici”, a spus o rudă a fetei.

„Starea ei este în continuare critică. Sunt diagnosticate disfuncţii multiple care necesită o terapie extrem de complexă şi de susţinută”, a spus Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD.