Ministrul Sănătăţii, despre cadrele medicale infectate: „Din abnegaţia cu care ne facem meseria, poate, la un moment dat, omitem ceva”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că în fiecare judeţ există cadre medicale infectate cu noul coronavirus. Potrivit ultimului raport al Grupului de Comunicare Strategică, de pe 3 aprilie, 474 de cadre medicale din 17 judeţe erau infectate cu COVID-19.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 16:36
Ministrul Sănătăţii, despre cadrele medicale infectate: „Din abnegaţia cu care ne facem meseria, poate, la un moment dat, omitem ceva”

Nelu Tătaru, care este medic chirurg, a spus că fiecare cadru medical îşi asumă acest risc: „Este o meserie în care există şi acest risc. Atâta timp cât ne asumăm să facem o meserie, recomand în continuare colegilor mei, fiind şi eu chirurg, să respectăm şi nişte precauţii. Aceste infectări vin într-un context în care, din abnegaţia cu care ne facem meseria, poate la un moment dat, omitem ceva. Am o rugăminte: aveţi grijă de voi, pentru a avea grijă şi de ceilalţi! Sunt cadre medicale în toate judeţele care sunt infectate„, a anunţat ministrul.

Tătaru a subliniat faptul că datoria cadrelor medicale este aceea de a proteja, înainte de toate, sistemul medical: „Nu vreau să ne gândim să ne protejăm pe noi ca şi cadre medicale. Avem de protejat un întreg sistem sanitar, avem de protejat o întreagă populaţie a României„, a precizat ministrul Nelu Tătaru.

Ce simte o persoană infectată cu coronavirus. Un medic român infectat cu COVID-19 explică stările bolii

Ministrul Sănătăţii a subliniat importanţa menţinerii unui număr cât mai mic de cazuri critice, grave, în aşa fel încât secţiile de ATI să nu fie încărcate: „Noi trebuie să ne gândim că este o pandemie în care vom avea cazuri pozitive şi personal medical şi personal nemedical. Totul e ca aceste cazuri să fie uşoare, asimptomatice sau cu o simptomatologie medie. Nu trebuie să fie cazuri critice, grave, care să sufoce un sistem sanitar sau să încărcăm acele secţii de Terapie Intensivă„, a adăugat ministrul.