Ministrul Sănătăţii, despre vaccinarea rudelor militarilor în centre speciale: „Nici Voiculescu, nici Florin Cîţu nu au semnat prioritizarea la vaccinare”

Ministrul Sănătăţii a venit cu noi precizări privind vaccinarea rudelor militarilor şi angajaţilor din sistemul de ordine publică în centre speciale. Vlad Voiculescu a anunţat că nici el, nici premierul Cîţu nu au semnat un document pentru prioritizarea acestora la vaccin.

10 mart. 2021, 21:00
Ministrul Sănătăţii, despre vaccinarea rudelor militarilor în centre speciale: „Nici Voiculescu, nici Florin Cîţu nu au semnat prioritizarea la vaccinare”
Ministrul Sănătăţii, despre vaccinarea rudelor militarilor în centre speciale: "Nici Voiculescu, nici Florin Cîţu nu au semnat prioritizarea la vaccinare"

Ministrul Sănătăţii a anunţat într-o postare pe Facebook că nu a semnat un document prin care persoane din cadrul statului român să aibă prioritate la vaccinare.

Ministrul Sănătăţii, despre vaccinarea rudelor militarilor în centre speciale

„Citesc din nou în publicații și postări ale unor oameni altfel atenți la nuanțe un titlu care sună cam așa: ‘Cum au ajuns să se vaccineze rudele militarilor și angajaților din sistemul de ordine publică și servicii în centre speciale. Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier și de ministrul Voiculescu’

Haideți să lămurim ceea ce a semnat premierul Cîțu și cu mine, mergând direct la textul din Hotărârea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021: ‘Ministerul Apărării Naționale asigură prin centrele de vaccinare proprii, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, vaccinarea personalului propriu și a membrilor familiilor acestora, precum și a următoarelor categorii (…)’

‘Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie’. Cu alte cuvinte: nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG. Cum etapa a III-a nu a inceput încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numește personal esențial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau… tot esențial.

Deci nu, nici Voiculescu, nici Florin Cîțu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului”, a spus ministrul Sănătăţii pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Ministerul Sănătății a publicat în 4 martie situația testărilor, a spitalizărilor și a vaccinării, defalcat pe județe, o premieră de la debutul pandemiei din România. Acest gest a stârnit un adevărat scandal, după ce a fost observat că unele persoane au avut „prioritate” la vaccinare.

Citeşte şi Consilierul lui Vlad Voiculescu anunţă că MS nu mai are acces la platforma cu informaţii despre vaccinare: „Aştept să înţeleg cu ce am greşit”

MapN prezintă cifre referitoare la vaccinarea personalului propriu

Conform ministerului, până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 cadre militare şi personal civil în activitate în cadrul ministerului, iar diferenţa până la 33.000 de persoane, câte au fost imunizate în total, până în prezent, în centrele MApN este reprezentată de veterani de război, pensionari militari şi membri de familie eligibili,(peste 65 de ani sau cu comorbidităţi).

Instituţia precizează şi că în situaţiile punctuale unde se va constata că regulile nu au fost respectate, vor fi luate de urgenţă măsurile legale. MApN a solicitat Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 publicarea constantă a datelor privind activitatea centrelor de vaccinare coordonate de MApN.

Citeşte şi Lucian Bode îl acuză pe Vlad Voiculescu, după publicarea datelor legate de vaccinare: „Eu spun foarte clar că nu e normal să fie publicate”