Ministrul Sănătăţii din Brazilia şi-a dat demisia după mai puţin de o lună în funcţie! Motivul este legat de dezacordurile cu Bolsonaro

Ministrul Sănătății al Braziliei, Nelson Teich, și-a dat demisia vineri, la mai puțin de o lună, în timp ce țara a depășit Germania și Franța la numărul cazurilor de infectări cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 15:46
Ministrul Sănătăţii din Brazilia şi-a dat demisia după mai puţin de o lună în funcţie! Motivul este legat de dezacordurile cu Bolsonaro

Teich și-a depus demisia vineri, după dezacorduri cu Bolsonaro care a făcut presiuni pentru folosirea hidroxiclorochinei ca tratament împotriva coronavirusului, potrivit hotnews.ro. 

Cei doi se aflau în dezacord și cu privire la redeschiderea economiei. Săptămâna trecută, mministrul a spus că Bolsonaro nu l-a consultat înainte de a emite un decret privind redeschiderea sălilor de sport, saloanelor de înfrumusețare și a frizeriilor.

Citeşte şi: Vaccinul pentru coronavirus dezvoltat de Oxford pare să funcţioneze pe maimuţe, după o singură injecţie

Teich este al doilea ministru al Sănătății care își dă demisia în contextul pandemiei. El l-a înlocuit pe Nelson Mandetta, care s-a opus de asemenea folosirii hidroxiclorochinei și ridicării restricțiilor.

Brazilia a depășit acum Germania și Franța la numărul cazurilor de coronavirus, cu peste 200.000 de persoane infectate. Numărul total al deceselor era de aproape 14.000.