Ministrul sănătăţii din Marea Britanie, dispus să se vaccineze în direct la TV

Matt Hancock, ministrul sănătăţii din Marea Britanie, este dispus să se vaccineze în direct la TV. Afirmaţia lui vine după ce a anunţat omologarea vaccinului Pfizer-Biontech de către Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA).

02 dec. 2020, 17:35
Ministrul sănătăţii din Marea Britanie, dispus să se vaccineze în direct la TV
Ministrul sănătăţii din Marea Britanie, dispus să se vaccineze în direct la TV

Ministrul sănătăţii din Marea Britanie a declarat că distribuirea vaccinului ar putea începe chiar de săptămâna viitoare şi că că nu are nicio ezitare în a se vaccina, dar că el nu face parte din categoriile prioritare pentru primirea acestui vaccin, scrie RFI.

Citeşte şi: De la 1 decembrie, românii care vor să lucreze în Marea Britanie au nevoie de viză. Ce acte sunt necesare pentru permisul de muncă

Ministrul sănătăţii din Marea Britanie: categorii prioritare

Din aceste categorii prioritare fac parte rezidenții și personalul de asistență din casele de îngrijire, persoanele de peste 80 de ani, ca și personalul sanitar și de asistență socială.

Ar urma apoi la rând restul populației în ordinea descrescătoare a vârstei. Vaccinul nu este obligatoriu și ar urma să fie administrat în peste 50 de spitale și peste 40 de centre speciale de vaccinare de pe întreg cuprinsul Regatului Unit.

Vaccinul Pfizer-Biontech este produs în Belgia și se așteaptă livrarea a circa 800000 de doze săptămâna viitoare. Acesta este produs pe baza unei părți a codului genetic modificat (ARN) al virusului Sars-Cov-2 și necesită stocare pe termen mai lung la – 70C.

Guvernul a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, suficient pentru vaccinarea a 20 de milioane de persoane, cu doze duble la distanță de trei săptămâni.

Citeşte şi: Sărbători în „bulă” în Marea Britanie. Avertismentul oamenilor de ştiinţă

Marea Britanie, prima ţară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer

”Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale de a aproba vaccinul Pfizer/ BioNTech pentru Covid-19” a anunțat executivul britanic. ”Vaccinul va fi disponibil în tot Regatul Unit săptămâna viitoare”, a precizat guvernul, confirmând practic că vaccinarea anti-Covid va începe săptămâna viitoare.

Regatul Unit a devenit astfel prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer, trecând în fața unei lungi serii de națiuni care așteaptă protecția în fața coronavirusului.

Marea Britanie a anunțat pe 20 noiembrie că a cerut în mod oficiale propriei agenții pentru medicamente (MHRA), să evalueze vaccinul Pfizer-BioNTech.