Ministrul Sănătăţii îi pregăteşte pe români pentru noua realitate: „Trebuie să ne obişnuim să trăim cu coronavirusul!”

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a dat asigurări că echipele medicale au un "tratament inonativ" pentru combaterea infecţiei cu coronavirus. El a explicat că este vorba despre o infecţie cu care "trebuie să ne obişnuim" până la apariţia vaccinului împotriva virusului COVID-19.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 10:05
Ministrul Sănătăţii îi pregăteşte pe români pentru noua realitate: „Trebuie să ne obişnuim să trăim cu coronavirusul!”

Ministrul Sănătăţii a declarat că a cerut 150 de teste pentru a fi testate pesoanele care au intrat în contact cu senatorul liberal Vergil Chiţac, confirmat cu coronavirus – de la parlamentari, miniştri, la jurnalişti.

„Toţi care sunt în momentul de faţă prezenţi. Noi am cerut 150 de teste. Vor fi testate persoanele, inclusiv dumnevoastră (jurnaliştii)”, a declarat Victor Costache.

Citeşte şi: Senatorul Vergil Chiţac, POZITIV cu coronavirus

Victor Costache a explicat că faza de maximă contagiozitate este la pacienţii care prezintă simptome specifice infecţiei cu virusul COVID-19 (coronavirus).

„Situaţia este sub control. Echipele medicale au acest tratament inovativ. Aţi văzut că niciun pacient nu s-a pierdut până acum. Este o infecţie virală. Trebuie să ne obişnuim să trăim cu ea până la apariţia vaccinului”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Coronaviusul a schimbat deja lumea, Siria este mai liniştită Marea Britanie. Imaginile din Alep şi Londra care demonstrează asta FOTO