Ministrul Sănătăţii: În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor

Ministrul Sănătăţii, aflat într-o vizită inopinată la Spitalul Județean din Botoșani, a declarat faptul că autoritățile centrale nu iau în calcul, cel puțin în momentul de față, amânarea începerii noului an școlar sau a alegerilor locale din luna septembrie.

RomaniaTV.net
18 iul. 2020, 13:46
Ministrul Sănătăţii: În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor

Nelu Tătaru a precizat că scenariile luate în calcul împreună cu Ministerul Educaţiei prevăd începerea anului şcolar pe 15 septembrie.

Citește și: Nelu Tătaru, vizită surpriză la Spitalul Judeţean din Botoşani: Am vrut să văd capacitatea spitalului

„E prematur să gândim. Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a afirmat Tătaru.

De asemenea, ministrul a respins şi ipoteza reinstituirii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19. Politicianul susține că legea adoptată astăzi de Klaus Iohannis ajută la gestionarea situației din mai multe județe ale țării, care prezintă un potențial risc major.

Citește și: Legea carantinei şi izolării a fost promulgată de Klaus Iohannis. Românii infectaţi cu COVID-19 vor putea fi internaţi obligatoriu

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a adăugat Tătaru.