Ministrul Sănătăţii: La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea unei zone sau localităţi

Ministrul Sanatatii a declarat la Digi 24 faptul că Guvernul României a discutut evolutaţia îmbolnăvirii cu coronavirus. Nelu Tătaru susţine că autorităţile pot lua măsura izolării unei zone sau a unui cartier. 

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 16:09
Ministrul Sănătăţii: La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea unei zone sau localităţi

„Noi avem in studiu foarte multe focare si foarte multe localitati. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea acelei zone sau localitati”, a declarat Tataru la Digi24.ro.

Citeşte şi: Restricţii pentru terase ar putea fi introduse din cauza creşterii numărului de infecţii cu COVID-19. „Vor fi şi controale mai înteţite

Nelu Tătaru susţine că autorităţile au discutat şi despre capacitatea sistemului medical de a trata sau interna persoanele infectate şi au dispus ca toate datele despre anchete să fie dirijate de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii susţine că odată cu legea izolării şi carantinării situaţia va putea fi gestionată mai bine. De mâine 21 iulie, după orice persoană infectată se va desfăşura o anchetă epidemiologică în maxim 12 ore.

„Sunt focare care trebuie urgentate în anchete epidemiologice și prin ordin de ministru mâine voi decide ca orice persoană care este depistată pozitiv, în spatele ei să se desfășoare anchetă epidemiologică, directorul DSP să nominalizeze un epidemiolog sau un medic care să înceapă acea anchetă în maximum 12 ore, să definim tot ce înseamnă contacți, în măsura în care ei trebuie izolați la domiciliu, cei care sunt simptomatici să fie testați”, a spus ministrul Sănătății.

„Putem avea la un moment dat, în care creșterea o impune, o izolare sau o carantinare a unei zone, a unui cartier. Dacă avem unități medicale în care nu se mai poate desfășura activitatea non-COVID, se pot transforma acele unități în unități pentru terapie suport COVID. Dacă avem nevoie de personal, o să începem să detașăm personal. Sunt adaptări pe care le facem de la zi la zi pentru a gestiona focarele care există în acest moment sau o suprapopulare a unor unități sanitare”, a spus Tătaru.