Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre neregulile din Spitalul Judeţean Suceava: "Acolo la Suceava a fost ceva deosebit"

Publicat: Vineri, 10 Aprilie 2020 18:49 // Actualizat: Vineri, 10 Aprilie 2020 18:49 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi-a exprimat speranţă că, odată cu măsurile impuse în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, va fi limitat focarul existent în acest judeţ, şi asta în următoarele două săptămâni. El a afirmat că în Suceava a fost vorba despre o serie întreagă de nereguli, potrivit Agerpres.

Foto: Facebook Spitalul Judeţean Suceava

"Acolo la Suceava a fost ceva deosebit. Tocmai de aceea mă vedeţi la toate focarele mai mici din ţară. Nu vrem să mai avem o Suceava. Suceava a însemnat o serie de nereguli, plecând de la personal medical, de la Direcţia de Sănătate Publică, plecând de la autorităţi locale sau de la pacienţi care omiteau sau refuzau să răspundă la nişte întrebări, plecând de la o situaţie care a fost luată în uşor, plecând de la nerespectarea în timp a circuitelor epidemiologice, plecând de la anchete epidemiologice incomplete. (...) Se pare după lungi reticenţe că personalul medical acceptă rigurozitatea militară, deşi circuitele şi tot ce însemna activitatea medicală rămân pe civil. Sperăm ca în două săptămâni să putem limita acest focar care există la Suceava", a afirmat Tătaru.

Mărturia emoţionantă a unui medic militar, trimis la Spitalul din Suceava să salveze bolnavii de coronavirus. "Negociem cu Dumnezeu"

Ministrul a precizat că, în ultimele zile, i-au parvenit informaţii privind reticenţa unor angajaţi de la spitalul sucevean vizavi de respectarea măsurilor stabilite de noua conducere militară a unităţii medicale. În opinia sa, astfel de atitudini nu sunt justificate.

"Când mă gândesc că au fost părtaşi la ce s-a întâmplat, nu ştiu dacă cineva de acolo poate avea vreo nemulţumire în acest moment, când nişte oameni riscă, merg în focar tocmai pentru a-i ajuta. În ultima săptămână au fost tot mai multe reticenţe la tot ceea ce însemna şi testare şi izolare şi carantinare şi participarea la un circuit epidemiologic şi un circuit care includea cazarea personalului medical la hoteluri din Suceava pentru a nu merge acasă", a afirmat Nelu Tătaru.

Despre atitudinea angajaţilor de la morga din Suceava, care le cereau bani rudelor pentru eliberarea cadavrelor, ministrul Sănătăţii a spus că un astfel de lucru "nu poate fi acceptat".


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Suceava infectie coronavirus Nelu Tătatu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H