Ministrul Sănătăţii: "Numărul deceselor de Covid-19 în România ar putea să fie mai mare decât raportările oficiale"

Publicat: Sâmbătă, 06 Iunie 2020 17:02 // Actualizat: Sâmbătă, 06 Iunie 2020 17:02 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, referitor la numărul deceselor cauzate de coronavirus, că cifra realaă ar putea să fie mai mare decât numărul de decese anunțat oficial.

"Ei ar putea fi mai mulţi în condiţiile în care am avut un context în care să solicitm o necropsie la cel decedat, având contextul epidemiologic. Neavând contextul epidemiologic, având comorbidităţi, de altă natură, atunci nu s-a solicitat", spune Nelu Tătaru.

"Cifra pe care o vedem reprezintă numărul de decese care au confirmat şi infecţia cu COVID-19. Ei ar putea fi mai mulţi în condiţiile în care am avut un context în care să solicitam o necropsie la cel decedat, având contextul epidemiologic. Neavând contextul epidemiologic, având comorbidităţi, de altă natură, atunci nu s-a solicitat", a declarat Nelu Tătaru, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24.

Citeşte şi Nelu Tătaru vorbeşte de al doilea val de coronavirus. "Să nu credem că sistemul medical s-a schimbat după o pandemie"

Întrebat dacă numărul celor care au fost declaraţi decedaţi ar putea fi mai mic, în realitate, decât cel trecut în statisticile oficiale, ministrul Sănătăţii a răspuns că medicul care completează certificatul de deces nu face acest lucru ţinând cont de solicitările familiei decedaţilor şi trece infecţia cu COVID dacă aceasta a fost confirmată printr-un test.

Tătaru a precizat că Direcţiile de Sănătate Publică din ţară au intrat în perioada de gestionare a pandemiei "ca tot ce înseamnă sistem medical: fără resurse, depozite goale, nepregătiţi şi poate, la început, am luat uşor situaţia".

Ministrul a explicat şi ce anume l-a impresionat atunci când a făcut vizite la Suceava, el vorbind despre un corp medical "timorat, deznădăjduit". "La Suceava când am ajuns, dacă m-a impresionat ceva cel mai tare, disperarea şi strigătul de ajutor al corpului medical", a mărturisit ministrul. Tătaru a afirmat de asemenea că atunci când a ajuns la Suceava, în pandemie, "DSP-ul nu mai exista".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus romania ministrul Sănătăţii morti coronavirus nelu tataru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H