Ministrul Sănătăţii, prima reacţie în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian: „E inacceptabil!”

Ministrul interimar al Sănătăţii a avut o primă reacţie în cazul morții lui Petrică Mituri Stoian și a clinicii unde s-a tratat artistul. Cseke Attila spune că sunt în curs mai multe controale ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

11 nov. 2021, 08:34
Ministrul Sănătăţii, prima reacţie în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian: „E inacceptabil!”
Ministrul Sănătăţii, prima reacţie în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian: "E inacceptabil!"

Ministrul Sănătăţii a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că se fac verificări la clinica în care artistul Petrică Mîţu Stoian s-a tratat post-covid.

Ministrul Sănătăţii, prima reacţie în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian

„Corpul de control astăzi e ancorat în foarte multe controale, inclusiv controale legate de emiterea acelor adeverințe care, din punctul nostru de vedere trebuie verificate, ca să nu spun ca sunt dubioase. Prin aceste adeverinţe o parte infima a personalului medical și-a găsit scutire de la a trata pacienți de SARS-COV-2. Acest lucru e inacceptabil. Aștept acest raport de control și cum se finalizeaza, putem sa demaram și alte controale”, a declarat Cseke Attila în cadrul conferinţei de presă.

Citeşte şi Petrică Mîţu Stoian îşi cumpărase o maşină de 100.000 de euro înainte să moară. Cui rămâne averea artistului

Petrică Mâțu Stoian a murit la vârsta de 61 de ani, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa, la scurt timp după ce a făcut un tratament post-covid la o clinică privată din Reșița. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja gravă când a fost internat.

„Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se suprainfecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. În şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos„, a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului artistului.

Reprezentanţii Clinicii Nera, din judeţul Caraş-Severin, unde interpretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a fost iniţial internat pentru a se trata post-Covid, au transmis că artistul avea vineri, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 şedinţe de terapie, el nefăcând nici o astfel de şedinţă.

Citeşte şi Ultimul selfie al lui Petrică Mîțu Stoian. Unde a fost făcut şi cum apare artistul FOTO