Ministrul Sănătăţii, reacţie furibundă după protestele anti-restricţii: Sunt furios şi consternat!

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a susţinut o conferință de presă astăzi la sediul Ministerului Sănătății, pe teme privind situația epidemiologică și alte teme din sănătate.

30 mart. 2021, 16:07
Ministrul Sănătăţii, reacţie furibundă după protestele anti-restricţii: Sunt furios şi consternat!

Ministrul Sănătăţii, reacţie furibundă după protestele anti-restricţii. Vlad Voiculescu a venit cu o reacţie dură la adresa protestatarilor care au scandat zilele trecute împotriva măsurilor restrictive. Guvernantul se declara furios şi consternat.

Ministrul Sănătăţii, reacţie furibundă după protestele anti-restricţii: Sunt furios şi consternat!

„Am chemat azi alături de mine câţiva medici care vor povesti despre experienţa proprie cum a fost să trateze . Sunt costernat şi furios şi nu din cauza protestelor în sine, cred că s-a ajuns prea departe cu violenţa la adresa medicilor. Lucrurilor acesta nu e acceptabil, nici în războiae nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de cei care au nevoie. În spitale sunt trataţi semeni de ai lor, sunt oameni la ATI care se chinuie să lupte pentru propria viaţă.

În Londra s-a înregistrat prima zi fără deces. ASta ne dă speranţă că lucrul acesta se poate întâmpla şi în România. Vor veni în ţara noastră peste 7 milioane de vaccin în perioada următoare. Românii se pot vaccina în perfectă siguranţpă, aproape de casa lor, trebuie doar să vrea. Vor fi destule doze de vaccin pentru toată lumea. Se scanda aseară jos pandemia şi putem spune că suntem cu toţii de acord. Asta se întâmplă prin vaccinare şi prin protejarea semenilor noştri. Vaccinându-ne putem să câştigăm lupta. În linia asta cu siguranţă, noi toţi, cei de la MS, toţi împărtăşim un anumit nivel de frustrare şi oboseală. A fost un an greu pentru foarte mulţi. Mulţi au făcut eforturi care nu erau necesare.  Mulţi şi-au pierdut afacerile, măsurile pe care România le-a luat nu sunt mai dure, nu sunt mai drastice. Când spunem vrem o ţară ca afară, cam orice ţară ca afară are restricţii mai dure decât cu cele care ne confruntăm. Singura şansă pe care o avem e vaccinarea şi trebuie să câştigăm timp pentru noi, pentru ai noştri.

A fost un ordin 555, actualul ordin 434, rezolvă mai multe probleme cu care pacienţii se confruntă. Prima problemă e transportul pacienţilor COVID la spitale aflate de multe ori la distanţă. Acest lucru a fost greu, atât pentru personalul medical cât şi pentru familie. Am rearanjat lucrurile astfel încât pacienţii să aibă loc î spitale dotate corespunzător, cât mai aproape. A doua problemă e asistenţa pacienţilor improprie cu alte probleme cronice sau acute pe lângă covid. Pacienţii nu mai trebuie transferaţi în spitale suport, ci vor primi asistenţa medicală de care e nevoie, în zone special amenajate. A treia problemă e presiunea foarte mare asupra personalului medical. E nevoie de ajutor iar acest ajutor trebuie să fie într-o formă reglementată, şi care să le dea posibilitatea unor specializări conexe, asta e valabil pentru adulţi şi copii, ca şi ei să se poată implică, fără să aibă deasupra capului sabia unor eventaule consecinţe legale necuvenite. Punem pe planul 1 siguranţa pacienţilor. A patra problemă e lipsa de implicare a unor spitale în cea ce priveşte îngrijirea pacienţilor COVID. Creştem cu aproximativ  200  paturile ATI şi cu aproape 350 paturile de terapie acută”, a spus Vlad Voiculescu.

Centrul Bucureştiului a fost devastat în urma protestelor de marţi noapte. Potrivit Poliţiei Capitalei, 188 de persoane au fost identificate şi sunt în acest moment audiate. În urma protestului au fost aplicate 222 de sancţiuni. Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, împreună cu Instituţia Prefectului şi cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au organizat,  marţi dimineaţă, o declaraţie de presă pe tema incidentelor petrecute marţi noapte.

Prefectul Capitalei le-a mulţumit celor care restectă măsurile de restricţie, dar şi forţelor de ordine pentru modul în care au acţionat în cazul incidentelor de marţi noapte.

 

Citeşte şi: Sondaj AVANGARDE. Ministrul Sănătăţii, prăbuşire absolută. Românii convinşi că Voiculescu nu va putea rezolva problemele legate de sistemul medical