Ministrul Sănătăţii recomandă purtarea măştilor chirurgicale sau FFP2. Măsuri de protecţie pentru populaţie, înaintea valului 5

Alexandru Rafila recomandă purtarea măştilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a elaborat o serie de măsuri de protecţie pentru populaţie, înainte de valul 5.

04 ian. 2022, 08:35
Ministrul Sănătăţii recomandă purtarea măştilor chirurgicale sau FFP2. Măsuri de protecţie pentru populaţie, înaintea valului 5

Ministrul Sănătăţii recomandă purtarea măştilor chirurgicale sau FFP2. Alexandru Rafila spune că masca este principalul mijloc de protecţie, alături de vaccinare, în valul 5 al pandemiei.

Ministrul Sănătăţii recomandă purtarea măştilor chirurgicale sau FFP2

Alexandru Rafila spune că măştile chirurgicale şi cele FFP2 ne protejează mai bine decât cele textile de noua tulpină Omicron, care este mai contagioasă decât Delta, potrivit Digi24.

Citeşte şi Alexandru Rafila aruncă bomba despre valul 5 al pandemiei: „În valul 4 am avut 400.000 de infectări cu Covid. Cazurile se vor dubla”

Reamintim că prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, luni o şedinţă la Palatul Victoria pentru a analiza măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. La această şedinţă de guvern au fost invitaţi să participe miniştri şi reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii, Finanţelor, Justiţiei, Educaţiei, Muncii şi Solidarităţii Sociale, precum şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre subiectele de discuţie s-a numărat continuarea campaniei de vaccinare, iar referitor la şcoli a fost făcută o analiză a eficienţei programelor de testare a elevilor şi posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă şi oferirea de măşti gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în şcoală.

Ministerul Sănătății a elaborat o serie de măsuri şi recomandări pentru populaţie şi instituţii, înainte de valul 5 al pandemiei:

Vaccinați-vă! Vaccinarea previne formele severe ale bolii

Respectați măsurile de distanțare, evitați aglomerațiile

Respectați igiena personală

Purtați corect masca (pe gura și pe nas)

Testați-vă înainte de a intra în contact cu persoane vulnerabile nevaccinate. De asemenea, este important să vă testați dacă aveți simptome de COVID și să declarați acel test, în caz că este pozitiv.

Nu vă tratați cu antibiotice care nu sunt recomandate de medic, pentru că ele pot fi toxice și pot face mai mult rău

În cazul în care aveți COVID sau o sănătate precară, monitorizați-vă saturația de oxigen cu ajutorul unui pulsoximetru și luați-vă temperatura.

Recomandările Ministerului Sănătăţii pentru instituții:

să fie făcut triajul zilnic al angajaților

să fie monitorizată starea de sănătate a angajaților

să fie decalat programul de lucru, pentru evitarea aglomerației

să fie încurajată telemunca

angajaților să le fie date măști și dezinfectanți

să fie aerisite spațiile în care lucrează angajații

să fie încurajată vaccinarea

Citeşte şi Omicron cucereşte lumea. Franţa anunţă peste 90.000 de cazuri noi în 24 de ore, un record absolut. Italia reintroduce masca obligatorie