Ministrul Sănătăţii scoate frizerii şi coafezele în stradă. Cipi Novăcescu:”Noi suntem o comunitate care muncim mult şi cinstit!”

Un ordin al ministrului Sănătății scoate în stradă frizerii și coafezele din întreaga țară. Este vorba despre Ordinul nr. 15/2020, care este considerat aberant de cei care oferă servicii de înfrumusețare. Reglementarea dă o grea lovitură deținătorilor de astfel de saloane, prin costurile enorme la care sunt supuși în urma noilor reglementări legislative impuse de acest ordin, informează reper24.ro.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 14:31
Ministrul Sănătăţii scoate frizerii şi coafezele în stradă. Cipi Novăcescu:”Noi suntem o comunitate care muncim mult şi cinstit!”

„Noi, saloanele de înfrumusețare am fost încadrate în același grad de risc cu cabinetele medicale și nu mi se pare logic, este un ordin de ministru aberant pentru că într-un salon de înfrumusețare nu se fac operații chirurgicale. Ei vor acum ca noi să ne cumpărăm autoklav, un aparat de sterilizare cu abur la 200 de grade, ceea ce este o anomalie, care costă de la 6000-7000 mii de lei în sus. Noi din meseria asta nu ne permitem!

Toate saloanele sunt dotate în prezent cu gresie, cu faianță și o să fim obligați să ne punem linoleum special, medical, diverse pungi de sterilizare în care să ținem foarfecele. Eu, dacă fac o comparație între salonul în care lucrez și un cabinet medical chirurgical, zic că la ora actuală sunt mult peste, din toate punctele de vedere, și ca aparatură și ca dezinfectant! Și e normal să fie așa??? Noi, totuși, nu scoatem nici alunițe, nu facem operații chirurgicale!?”, a declarat Cipi Novăcescu, frizer în localitatea Bocșa.

Noile reglementări prevăzute în ordin vor duce la desființarea multor saloane de înfrumusețare care nu se pot alinia cerințelor.

După ordinul de ministru 15/2020 foarte multe saloane se vor închide pentru că nu au metrii pătrați necesari – cu cameră de așteptare separată. Foarte multe saloane au o cameră și atât, după acest ordin noi ar trebui să avem cel puțin 150 de metri pătrați, cum vrea ministru, să împărțim și sală de așteptare și două grupuri sanitare și 2 intrări și două ieșiri, plus cameră tehnică în care trebuie să avem sterilizatorul. Ne-au înnebunit, ne-au tâmpit pe toți!”, mai spune frizerul din Bocșa.

Un alt frizer, din Constanța, a inițiat o petiție online, care a adunat aproape 10 mii de semnături în 2 zile, pentru anularea Ordinului Ministerului Sănătății nr. 15/2020 privind (RE)avizarea Saloanelor de Înfrumusețare.

„Ei nu au avut în cine să dea până acum și s-au gândit să dea în frizeri și în coafeze care stau în picioare și muncesc pentru un salariu, nu pentru averi, noi nu facem averi din meseria asta. Noi suntem o comunitate care muncim mult și cinstit!”, afirmă Cipi Novăcescu.

Frizerii și coafezele s-au organizat pe facebook și în 11 februarie vor participa la un miting la București, unde se presupune că se vor aduna câteva mii de reprezentanți care vor protesta pentru anularea Ordinului de ministru.

Citeşte şi: OUG pentru privatizarea sănătăţii. Sindicaliştii Cartel ALFA anunţă că vor sesiza DNA