Ministrul Sănătăţii sfătuieşte medicii de familie să treacă toate datele cerute de şcoală pe o singură adeverinţă

Nelu Tătaru a răspuns solicitărilor medicilor de familie privind cererea eliminării obligativităţii aducerii la şcoală de adeverinţe medicale, în special a celor care cer dovada că minorii sunt apţi pentru sport.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 12:58
Ministrul Sănătăţii sfătuieşte medicii de familie să treacă toate datele cerute de şcoală pe o singură adeverinţă

Ministrul Sănătăţii susţine că pentru a evita milioanele de deplasări la medici pentru copiii școlarizați, medicii de familie să treacă toate datele cerute de școli pe o singură adeverință.

Citeşte şi:Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: Avem o imunizare mică, sub 4% din populaţie are anticorpi COVID-19

„Acești elevi, din martie, nu au mai fost la școală, iar evaluarea lor a fost deficitară. Consider că trebuie făcută această evaluare, în condițiile și precauțiile impuse. În ceea ce privește adeverința că sunt apți pentru sport? În măsura în care îi fac o evaluare completă, pot elibera ce adeverință consideră necesară în acel moment”, a declarat, pentru Europa FM, Nelu Tătaru.

De asemenea, Tătaru a spus la Europa FM că numai 3,87% din cele aproape 7.832 de probe recoltate de la persoane care s-au vindecat de COVID-19 au anticorpi, iar la nivel național, 6% din populație a fost imunizată după infectarea cu virus.

„Informarea îmi spune că s-au raportat de către DSP-uri recoltarea serurilor reziduale în număr de 12.901. Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate la nivelul INSP 7.832, care doar 303 fiind pozitive, dând o rată de imunizare de 3,87%. Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizarea de 5-6%. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică”, a declarat acesta.


loading...