Ministrul Sănătăţii: Spitalele vor avea medicamente oncologice

Autorităţile caută soluţii de urgenţă pentru o situație alarmantă ce se regăseşte în mai multe spitale din țară: lipsa medicamentelor oncologice. Ministrul Sănătăţii Florian Bodog a declarat, la România TV, că spitalele vor avea aceste medicamente vitale pentru bolnavii de cancer.

14 mart. 2017, 13:44
Ministrul Sănătăţii: Spitalele vor avea medicamente oncologice

De mai bine de o lună, lipsesc din spitale medicamente vitale pentru bolnavii de cancer. La Sectia de Oncologie a Spitalului de Pediatrie din Iaşi copiii au rămas fără tratamente vitale. Au fost retrase de pe piaţa din România pentru că se vindeau la un preţ prea mic.

Ministrul Sănătăţii Florian Bodog a anunţat la România TV că a semnat ordinul prin care medicamentele oncologice vor fi aduse din nou în ţară.

Aseară (luni seara n.r.) am semnat ordinul pe nevoi speciale şi în acelaşi timp am semnat şi preţurile pentru cinci medicamente care aşteptau, dintre care unul dintre ele este chiar oncologic în curs de soluţionare şi mai avem încă 5 molecule care aşteaptă aprobarea de preţ şi o altă moleculă care este în curs de analiză la ANMDM. Am solicitat Direcţei de Sănătate Publică de la Iaşi să verifice care este şi vina managementului spitalului de acolo dacă au făcut achiziţiile la timp pentru că o parte din produsele oncologice se găsesc pe piaţă. Pentru produsul care este în depozitul Unifarm noi aprobăm preţ, nu va fi o problemă, doar că ei trebuie să verifice şi ei dacă managementul spitalului a făcut achiziţia la timp. Le transmit părinţilor din Iaşi că îi admir foarte mult pentru faptul că au făcut tot efortul împreună cu medicii că au făcut rost de medicamente pe altă cale decât cea legată de procedurile noastre„, a declarat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi 22 de medicamente, aduse în ţară pentru bolnavii cu nevoi speciale. Peste o treime, oncologice